Εκκενώθηκαν τα Υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας λόγω κορονοϊού

03/09/2020 | 15:02

Εκκενώθηκαν τα κτίρια του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης αλλά και του Ναυτιλίας καθώς οι υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. 

Με εντολή της υπηρεσιακής γραμματέως οι υπάλληλοι του υπουργείου αποχώρησαν και θα επιστρέψουν στα γραφεία τους την ερχόμενη Δευτέρα.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι οι Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Παπαθανάσης και Γιάννης Πλακιωτάκης βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα καθώς είχαν έρθει σε επαφή με κρούσμα κοροναϊού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Πλακιωτάκης : «ενημερώθηκε σήμερα ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχε χθες στο Υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ένας εξ αυτών διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό.

Τηρώντας απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο ο κ. Πλακιωτάκης βρίσκεται ήδη σε απομόνωση έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστεί αρνητικός».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα και λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για να ταξιδέψουν με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανασης, ενημερώθηκαν, ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχαν χθες στο υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ο ένας εξ αυτών διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό.

Έτσι, ακολουθώντας κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο, αμφότεροι, αντί να φύγουν για Θεσσαλονίκη, μπήκαν  σε καραντίνα έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστούν αρνητικοί.

Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, δεν είχαν συναντήσει ακόμη τον πρωθυπουργό..

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ