Στα 229 τα κρούσματα κορωνοϊού – 82 οι διασωληνωμένοι – Πόσα νέα κρούσματα καταγράφονται στην Αχαΐα

04/10/2020 | 19:14

 

Στα 229 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19.842, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

Τα 3.049 (15.4%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8.083 (40.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στους 82 φτάνουν οι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 25 (30.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 223 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Καταγράφηκαν, ακόμη, τέσσερις νέοι θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό νεκρών να ανέρχεται στους 409. Από αυτούς οι 153 (37.4%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτικότερα:

– 28 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο

– 97 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 9 κρούσματα στην  Π.Ε. Θεσσαλονίκης

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας

• 1 κρούσμα στην  Π.Ε Εύβοιας

• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

• 1 κρούσμα στην Π.Ε Καβάλας

• 6 κρούσματα στην Π.Ε Καρδίτσας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 1 κρούσμα στην Π.Ε.Κέας Κύθνου

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

• 2  κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου,  συνδεόμενα με γνωστή συρροή

• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 1 κρούσμα στην Π.Ε Πρέβεζας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 3  συνδέονται με γνωστή συρροή

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

• 14 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ο παλαίμαχος διαιτητής βόλεϊ Σάββας Ιορδανίδης το θύμα της φωτιάς στον Καστελλόκαμπο

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!