Γώγος: Πριν τις 14 Δεκεμβρίου είναι δύσκολο να ανοίξει κάτι

28/11/2020 | 18:26

 
 

Για τις “κόκκινες” περιοχές, τα μέτρα και την άρση του απαγορευτικού μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, σύμφωνα με το skai.gr, “το lockdown έγινε οριζόντια για να μη μεταφερθεί το κλίμα της Θεσσαλονίκης και στις άλλες πόλεις”.

Επίσης, “το πρόβλημα των κλειστών δομών είναι πολύ σημαντικό και το βλέπουμε τώρα”.

Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι καλά, όπως είπε ο κ. Γώγος, καθώς “η καμπύλη έχει επιπεδωθεί και πάει και λίγο προς τα κάτω. Τα δεδομένα από τα λύματα δίνουν καλές προβλέψεις για το μέλλον”.

Ο καθηγητής μιλώντας για τις προϋποθέσεις για άρση του απαγορευτικού είπε ότι το κακό δεν είναι μόνο ότι έχουμε πολλά κρούσματα, αλλά ότι έχουμε πολλά ενεργά κρούσματα. Είναι πάνω από 20.000 διαγνωσμένα, ενώ μη διαγνωσμένα υπολογίζονται γύρω στα 100.000.

Ο κ. Γώγος είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει συζήτηση για το τι θα ανοίξει, όμως πριν τις 14 Δεκεμβρίου είναι δύσκολο να ανοίξει κάτι.

“Αρχίζουμε να έχουμε κάποια επάρκεια στις κλίνες, δυστυχώς όμως στις ΜΕΘ δεν είναι έτσι.”

Για το αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέτρα και μετά τη λήξη του lockdown, ο κ. Γώγος είπε ότι τα μέτρα πρέπει να είναι οριζόντια, ωστόσο σε κάποιες “κόκκινες” περιοχές μπορεί να είναι επαυξημένα.

“Υπάρχουν προβλεπτικά μοντέλα. Όσο πιο αργά ανοίξουμε τόσο πιο καλές είναι οι προβλέψεις. Υπάρχει όμως και το πρόβλημα στην οικονομία. Αυτή τη στιγμή προηγείται η υγειονομική κατάσταση.”, τόνισε.

Ρέιντζερς: Όχι από τον Αντσελότι, «στροφή» στον Μάρτιν

“Καταιγίδα” από σοβάδες και τσιμέντα από κτίρια στην Πάτρα-Δεύτερο περιστατικό σήμερα στο κέντρο της Πάτρας-ΦΩΤΟ

Ξέσπασε η μητέρα της Κυριακής Γρίβα: «Ειρωνικές συγγνώμες – συνυπεύθυνοι οι αστυνομικοί»

Στον εισαγγελέα ο 34χρονος, που βασάνισε και σκότωσε γατάκι

Πάτρα: “Είμαστε εγκλωβισμένοι” φωνάζουν οι γονείς των παιδιών του Δημοτικού Βρεφοκομείο για τα έργα που δεν λένε να τελειώσουν

Συνελήφθη ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός μετά από μήνυση της Δέσποινας Γιαννακοπούλου

Νυχτοπερπατήματα στη Μύκονο για τον Γιουσέιν Μπόλτ

Η κοινωνία του αόρατου εκβιασμού