ΠΡΟΣΟΧΗ – “Έφτασαν” και σε κινητά Πατρινών! Νέα απάτη με SMS: «Έχετε σταλεί σε καραντίνα» – Υποκλέπτουν ακόμα και κωδικούς τράπεζας!

08/10/2021 | 10:04

 

Μια νέα μέθοδο απάτης με sms φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ΕΡΤ. Με πρόσχημα την πανδημία και την καραντίνα επιτήδειοι προσπαθούν να υποκλέψουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πολιτών με ένα απλό sms.

Συγκεκριμένα, πολίτες λαμβάνουν sms που τον ενημερώνουν ότι μπαίνει σε καραντίνα. Ωστόσο, η απάτη με sms είναι εμφανής καθώς η σύνταξη του sms μαρτυρά ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, αφού αναφέρει: «Έχετε σταλεί σε καραντίνα για 10 ημέρες».

Στο SMS παρατίθεται ένας σύνδεσμος (link) τον οποίο ο χρήστης δεν πρέπει να ακολουθήσει.

Σε περίπτωση που κάποιος πατήσει το link, οι επιτήδειοι θα έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα, έως και κωδικούς πρόσβασης για web banking!

Συμφωνα με πληροφορίες του tempo24, το υποπτο μήνυμα έχει ήδη φτάσει και σε πολλούς Πατρινούς. Μεγάλη προσοχή συνιστάται έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσετε πρόβλημα. 

Ερντογάν σε Πούτιν: Σας περιμένουμε στην Κωνσταντινούπολη για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις των επιχειρήσεων στον ΔΕΔΔΗΕ για επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τάκης Παπαδόπουλος κοντά στο ΓΕΛ Ρίου

Στο Ισραήλ o ΥΠΕΞ της Γερμανίας για την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του

Πώς το Ελληνικό FBI χάλασε την “παρέα της Πάτρας” που πωλούσε κοκαΐνη και έκλεβε αυτοκίνητα

Μπάσκετ: Επέστρεψε στην GBL ο Ηρακλής

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: «Προτεραιότητά μου είναι το μωρό και η οικογένειά μου»

Γάζα: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σε ισραηλινό πλήγμα στη Χαν Γιούνις