Νόμπελ Ειρήνης: Κανονικά με φυσική παρουσία θα γίνει η τελετή απονομής του βραβείου

01/11/2021 | 19:28

Τα πρόσωπα που τιμήθηκαν με το Νόμπελ Ειρήνης θα λάβουν τα βραβεία τους στο Όσλο τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ, σε αντίθεση με τη Στοκχόλμη όπου οι τελετές για τα άλλα Νόμπελ ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης κέρδισαν οι δημοσιογράφοι Μαρία Ρέσα (κεντρική φωτό) και Ντμίτρι Μουράτοφ, προς τιμήν της ελευθερίας του Τύπου που απειλείται σε όλο τον κόσμο.

Από τα βραβεία Νόμπελ, μόνο αυτό της Ειρήνης απονέμεται στο Όσλο, ενώ τα υπόλοιπα απονέμονται στη Στοκχόλμη.

Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ ανακοίνωσε ότι αποφάσισε η φετινή τελετή απονομής του βραβείου Ειρήνης να γίνει σε εκδήλωση με φυσική παρουσία στο δημαρχείο του Όσλο στις 10 Δεκεμβρίου.

«Η Επιτροπή αναμένει ότι η Μαρία Ρέσα και ο Ντμίτρι Μουράτοφ θα παρευρεθούν στην τελετή», ανέφερε η επιτροπή σε ανακοίνωση.

Η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με την κίνηση του Ιδρύματος Νόμπελ να μην πραγματοποιήσει τελετή και επίσημο δείπνο για τους βραβευθέντες στη Στοκχόλμη για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Πέρυσι, όταν με το βραβείο τιμήθηκε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, δεν έγινε τελετή με φυσική παρουσία στο Όσλο λόγω της πανδημίας.

πηγη

Γιατί πολλοί σκύλοι συμπεριφέρονται σαν γάτες;

Τα μυστικά για ένα τέλειο Γαλλικό Φιλί

Ιδού η απορία: Πάμε για περπάτημα πριν ή μετά το φαγητό;

Πάτρα: Η Τροχαία “έκοψε” τα μεσάνυχτα κόντρες οδηγών στην Περιμετρική-Στη συνέχεια ο “ραλίστας” έπεσε σε σταθμευμένο όχημα

Πάστα φλώρα νηστίσιμη

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Το σχέδιο για ταχύτερη απομείωση του χρέους – Υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το 2025

Το Κατάρ προτίθεται να προσφέρει ένα προεδρικό αεροσκάφος αξίας 400 εκατ. δολαρίων στον Ντόναλντ Τραμπ