Μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη το επόμενο 48ωρο

24/08/2022 | 15:21

Προειδοποιητικό μήνυμα από την υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας «112», για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν την περιοχή το επόμενο 48ωρο, εστάλη στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Το προειδοποιητικό μήνυμα που «έφτασε» στις οθόνες των κινητών τηλεφώνων κάνει λόγο για καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις και κεραυνούς στην ευρύτερη περιοχή και καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων, ακολουθώντας παράλληλα τις οδηγίες αυτοπροστασίας.

Επίσης, από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε ότι έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ με ισχύ από σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου.

Τονίζεται πως το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ αποτελεί και ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα, προκειμένου να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας οι αρμόδιοι φορείς.

Ήδη η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας – επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων.

 

ΑΜΠΕ

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»