Πήγε στον τάφο του παππού του αλλά τον είχε πουλήσει η Εκκλησία

01/10/2022 | 02:32

Όταν ο εγγονός του επιφανούς γιατρού και ευεργέτη του Ρεθύμνου, Γεωργίου Σαουνάτσου θέλησε να επισκεφτεί τον τάφο του παππού του, ερχόμενος από την Αθήνα στην Κρήτη, ανακάλυψε ότι δεν υπήρχε πιά. Η εκκλησία είχε αποφασίσει να τον πουλήσει σε άλλο… ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, το σοκ ήταν μεγάλο για τον εγγονό του, που έβλεπε στην πλάκα του τάφου το όνομα ενός άλλου ανθρώπου. Και όταν αναζήτησε να μάθει τι έχει συμβεί τότε πληροφορήθηκε ότι ο τάφος είχε πουληθεί σε άλλον.

Ο εγγονός, ζει μόνιμα με την οικογένειά του στην Αθήνα και επισκεπτόταν κάθε Πάσχα και κάθε καλοκαίρι αφήνοντας μερικά λουλούδια στον οικογενειακό τάφο.

Διαπίστωσε, στην τελευταία του επίσκεψη, ότι ο τάφος είχε δοθεί για χρήση σε άλλη οικογένεια που είχε προσφάτως μάλιστα θάψει τον νεκρό της. Αμέσως, έσπευσε στους διαχειριστές του νεκροταφείου και – όπως έχει καταγγείλει – οι διαχειριστές τον ενημέρωσαν ότι ο τάφος είχε πωληθεί αντί μεγάλου τιμήματος και πως οι νέοι ιδιοκτήτες γνωρίζουν που φυλάσσονται τα οστά του παππού του αλλά και της υπόλοιπης οικογένειάς του.

Η οικογένεια, όπως αναφέρει η καταγγελία του είχε στην ιδιοκτησία της τον τάφο από το 1947 και φυσικά κανένας από τους διαχειριστές του νεκροταφείου δεν διασφάλισε την τύχη των οστών.

Ο εγγονός του Σαουνάτσου φαίνεται να προσανατολίζεται στην νομική διεκδίκηση των δικαιωμάτων επί του ιδιόκτητου μνήματος που πουλήθηκε όμως η Ενορία τον ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να του δώσει έγγραφα πριν την παρέλευση των επόμενων πέντε μηνών.

Για την ιστορία…

Ο  Γεώργιος Σαουνάτσος  γεννήθηκε το 1863 και πέθανε στο Ρέθυμνο το 1947. Ήταν γιατρός με λαμπρή επιστημονική σταδιοδρομία, λόγιος, φλογερός πολιτικός και φιλάνθρωπος. Λόγω της προσωπικότητας και του έργου του, η πόλη τον τίμησε με κηδεία δημόσιας δαπάνης, που περιλάμβανε και το ταφικό μνημείο, στον οποίο έως και πρότινος αναπαυόταν

Πάτρα: Εκατοντάδες φορτηγά ακινητοποιημένα στο λιμάνι λόγω της απεργίας των ναυτεργατών

Champions League: Αυτά είναι τα ζευγάρια του πρώτου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης

Έρχονται καταιγίδες και δυνατό μελτέμι για 48 ώρες – Προειδοποίηση για το Σαββατοκύριακο

«Ντόκτορ Τσέχωφ» του Νηλ Σάιμον από την Θεατρική Ομάδα του 12ου ΓΕΛ Πάτρας, την Τετάρτη 18 Ιουνίου

Θυρανοίξια του τρίτου ιερού ναού προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου, στην Πάτρα – ΦΩΤΟ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και CCO της Microsoft, Judson Althoff

Συγκλονιστικό βίντεο με τον σπαραγμό του μωρού που οι γονείς του το κλείδωσαν στο μπαλκόνι για να κοιμηθούν

Επιμελητήριο Αχαΐας: Μελέτες από το Παρατηρητήριο του Πατρινού Καρναβαλιού για τη διοργάνωση του 2025