Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ έξω από το Ιπποκράτειο για τον 16χρονο

05/12/2022 | 16:46

Επεισόδια μεταξύ Ρομά και διμοιρίας των ΜΑΤ σημειώθηκαν έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με αφρομή τον 16χρονο που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας δεχτεί αστυνομικά πυρά  κατά την διάρκεια καταδίωξης.
 

Τι ανέφερε η αστυνομία για τον τραυματισμό του 16χρονου
 

Νωρίτερα, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για την καταδίωξη του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Δευτέρας στην οποία περιγράφει όσα συνέβησαν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο νεαρός «εφοδιάστηκε με πετρέλαιο δίχως να καταβάλει αντίτιμο και αποχώρησε από πρατήριο υγρών καυσίμων» με τους Αστυνομικούς να τον ακολουθούν με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, πραγματοποιώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Επίσης, η ανακοίνωση αναφέρει πως «Παραβιάζοντας αλλεπάλληλα φωτεινούς σηματοδότες και ενεργώντας συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους. Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές) επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού, να προσκρούσει σε τοιχίο».

 

ΠΗΓΗ
 

Το 90% των οδηγών δεν αντέχει χωρίς κινητό στη διαδρομή

Η κυβέρνηση Τραμπ θέτει νέους περιορισμούς στους δημοσιογράφους που επισκέπτονται το Πεντάγωνο

Τιμολόγια ρεύματος: Πενταπλασιάστηκαν οι καταναλωτές που έχουν επιλέξει το μπλε

Η στιγμή της απαγωγής του 24χρονου γιου επιχειρηματία στον Υμηττό – Ακολουθεί ο Ivan Greko με μηχανή

Μητσοτάκης: Το «καρφί» κατά της Κωνσταντοπούλου για την «παράδοση της κατάληψης» στα πανεπιστήμια και το σχόλιο για τους «αιώνιους» στο Final Four

Πάτρα: Προβολή ταινίας στις σκάλες της Αγ. Νικολάου από τους νοσοκομειακούς γιατρούς ΦΩΤΟ

Πάτρα: «Έφυγε» ο Χρήστος Φιλόπουλος, ένας από τους πιο παλιούς κρεοπώλες της πόλης

Χαράλαμπος Μπονάνος: Ένα δεκαήμερο με …τρέξιμο!