Άρειος Πάγος: Άλλοι 4 δικαστές απολύθηκαν για καθυστερήσεις στις αποφάσεις και ανεπάρκεια

24/02/2023 | 20:35

Συνεχίζονται οι απολύσεις δικαστών από την πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Ο κύριος λόγος είναι οι υπέρμετρες καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της πειθαρχικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αποφασίστηκε η απόλυση ακόμα τεσσάρων δικαστών, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απολυθέντων στους 24 σε διάστημα 11 μηνών.

Συγκεκριμένα, στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με πρόεδρο τη Μαρία Γεωργίου και με τη συμμετοχή του εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, Ισίδωρου Ντογιάκου παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας, τέσσερις γυναίκες πρόεδροι Πρωτοδικών.

Και οι τέσσερις παύθηκαν για υπηρεσιακή ανεπάρκεια λόγω των μεγάλων -ακόμη και υπερβολικών- καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων οι οποίες ξεπερνούσαν το ένα έτος.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της