Θερινές εκπτώσεις: Ο καύσωνας ίσως κρατήσει κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή – Την Πέμπτη οι αποφάσεις

11/07/2023 | 15:31

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα καταστήματα την προσεχή Κυριακή, στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων εξαιτίας του καύσωνα. Οι οριστικές αποφάσεις, όμως, θα ληφθούν τις επόμενες μέρες, όπως δήλωσε σήμερα  ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Παραδοσιακά, το πρώτο Σαββατοκύριακο των θερινών εκπτώσεων, τα καταστήματα είναι ανοιχτά και την Κυριακή. Ο καύσωνας Κλεών, όμως, έρχεται να φέρει ανατροπές.

Η κατάσταση, ειδικά στα αστικά κέντρα, αναμένεται να είναι ανυπόφορη, με τον υδράργυρο να ξεπερνά και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Γι’ αυτό και υπάρχει η σκέψη η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων να είναι με κλειστά τα καταστήματα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας είπε ότι σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθηνάς θα αποφασιστεί μέχρι την Πέμπτη αν τα καταστήματα θα ανοίξουν την Κυριακή 16 του μήνα, που είναι η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, ή αν θα μετατεθεί το άνοιγμα για την επόμενη, λόγω του καύσωνα.

Δήλωσε παράλληλα ότι γίνονται αυστηροί έλεγχοι για παραπλανητικές εκπτώσεις και πρόσφορες και τα ευρήματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε επίσης, αναφερόμενος στην ακρίβεια, ότι τις επόμενες ήμερες θα ανακοινωθούν τα ευρήματα από τους ελέγχους στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Προχωράμε σε ελέγχους σε προμηθευτές των σούπερ μάρκετ για να αποτρέψουμε πιθανά φαινόμενα αισχροκερδείας, δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας, υπογραμμίζοντας ότι ο πληθωρισμός επιμένει ιδιαίτερα σε φρούτα και λαχανικά.

 

ΠΗΓΗ

 

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου