Η ΠΟΕΣΥ συγχαίρει τους Έλληνες δημοσιογράφους για την τιμητική διάκριση

19/10/2023 | 19:52

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συγχαίρει τους Έλληνες δημοσιογράφους του ερευνητικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Solomon, που τιμήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το δημοσιογραφικό βραβείο «Daphne Caruana Galizia 2023» για την υποδειγματική τους και σε βάθος έρευνα σχετικά με το πρόσφατο πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

Το βραβείο έχει θεσπιστεί στη μνήμη της Μαλτέζας δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε το 2017, κατά την περίοδο της δημοσιογραφικής της έρευνας για τη διαφθορά στη χώρα της.

Οι βραβευθέντες δημοσιογράφοι Σταύρος Μαλιχούδης, Ηλιάνα Παπαγγελή και Κορίνα Πετρίδη του Solomon συνεργάστηκαν με την ερευνητική ομάδα Forensis, το γερμανικό δίκτυο StrgF/ARD και τη βρετανική εφημερίδα The Guardian. Οι προαναφερθέντες, μαζί με ακόμα 8 Έλληνες και άλλους ξένους συνεργάτες σε ελληνικά και ξένα Μέσα, που συνέπραξαν σε αυτή την έρευνα -εξασφαλίζοντας την τιμητική διάκριση- επιβεβαιώνουν την ανάγκη ύπαρξης ανεξάρτητης, πλουραλιστικής, ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ