Σοκ και αποτροπιασμός – Κρέμασαν κατσίκα σε δέντρο (ΒΙΝΤΕΟ)

28/03/2024 | 19:29

Η εικόνα είναι αποκρουστική. Έχουν κρεμάσει το άψυχο σώμα ενός κατσικιού από ένα κλαδί ελιάς.

Οι μόνιμοι κάτοικοι της Ικαρίας δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν πέρασαν από το σημείο. Κάποιος έσφαξε ένα κατσίκι, το κρέμασε και γέμισε τα σωθικά του με κλαδιά και αγριόχορτα.

«Ήταν μία άσχημη έκπληξη φεύγοντας από το σπίτι. Στη συνέχεια πήγα και έκανα καταγγελία σχετικά με αυτό. Αυτός ο άνθρωπος τι έκανε; Διαφήμισε τον θάνατο, μας έδειξε ότι μπορεί να σκοτώνει», είπε πρόεδρος σωματείου φιλοζωικής, Ελισάβετ Βλαχάκη.

Όλο το νησί έχει αναστατωθεί. Για 4 ολόκληρες μέρες η νεκρή κατσίκα βρισκόταν κρεμασμένη στο δέντρο, σε επαρχιακό δρόμο, 20 λεπτά μακριά από το λιμάνι.

«Η κατσίκα είναι κρεμασμένη δίπλα στον δρόμο σε χωράφι, γνωρίζουμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του χωραφιού, αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν το έκανε αυτό εκείνος ή κάποιος άλλος», πρόσθεσε.

Τα σενάρια

Όσο αναζητούν τον δράστη, τα σενάρια που εξετάζονται είναι πολλά. Από τη μία, κάτοικοι καταγγέλλουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι θανατώνουν ζώα αποκλειστικά και μόνο για τον βασανισμό τους.

«Η κρεμασμένη κατσίκα είναι ένα φαινόμενο το οποίο στην Ικαρία είναι συνηθισμένο από την άποψη ότι οι βασανισμοί ζώων είναι το κύριο μέλημά τους. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι τύποι που είναι αιμοχαρείς και σφάζουν ζώα με μεγάλη ευχαρίστηση», είπε η Γεωργία Δρακοπούλου, εκπρόσωπος φιλοζωικής ένωσης.

Και από την άλλη πως κάποιος το έκανε για… παραδειγματισμό.

«Το άλλο που συμβαίνει είναι ότι επειδή πολλά κατσίκια και πρόβατα είναι ανεπιτήρητα κάποιοι τα σκοτώνουν και επιδεικνύουν το πτώμα για να καταλάβει αυτός που έχει τα κατσίκια και τα πρόβατα ότι δεν πρέπει να το επαναλάβει».

Κάτοικοι του νησιού λένε ότι η κακοποίηση των ζώων είναι μία κατάσταση πια μη ελεγχόμενη.

«Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι έχουν δει τα μάτια μου τα χειρότερα. Από ζώα που είναι εγκαταλελειμμένα στα βουνά, από βαρελόσκυλα, από ζώα που σφάζουν στα χωράφια και ακούγονται από το σπίτι μου οι κραυγές τους. Ξέρουν ότι στην περιοχή μας υπάρχουν άνθρωποι που σκοτώνουν ζώα άλλων, τα γδέρνουν και παίρνουν το κρέας αφήνοντας το τομάρι», λέει η Γεωργία Δρακοπούλου, εκπρόσωπος φιλοζωικής ένωσης.

Οι καταγγελίες που έχουν γίνει στις Αρχές είναι πολλές, με τη συγκεκριμένη εικόνα να προκαλεί οργή σε όλη τη χώρα.

 

 

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Καρναβαλικός «πυρετός» συνεπήρε Πατρινούς και επισκέπτες στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής (ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών