NAVTEX της Τουρκίας για ασκήσεις μια «ανάσα» από Λήμνο, Λέσβο και Άγιο Ευστράτιο

25/04/2024 | 18:14

Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για αεροναυτικές ασκήσεις «μια ανάσα» από τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η NAVTEX εκδόθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου και με αυτή η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα γίνουν αεροναυτικές ασκήσεις με πυρά ανάμεσα στη Λήμνο, τη Λέσβο και τον Άγιο Ευστράτιο, το Σάββατο 27 Απριλίου από τις 5 π.μ ως τις 9 π.μ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Απριλίου, ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε δική του οδηγία για την διεξαγωγή ασκήσεων του NATO νότια του Καστελόριζου, αμφισβητώντας την ελληνική δικαιοδοσία για την έκδοση NAVTEX στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Όλα αυτά ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται για την επίσκεψη στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου.

Στην εικόνα φαίνεται η περιοχή περιλαμβάνεται στην τουρκική NAVTEX.

Πηγή: newsit.gr

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)