Στον Άρειο Πάγο σήμερα ο πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ

02/09/2024 | 08:55

Την πόρτα του Αρείου Πάγου θα περάσει σήμερα το πρωί ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου, Γιώργος Καϊμπαλής, αναμένεται να συναντηθεί με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Τι έδειξε η πραγματογνωμοσύνη για το μοιραίο παιχνίδι

Ιδιοκατασκευή από συρραφή μηχανημάτων και χωρίς καμία πιστοποίηση φαίνεται να ήταν το μοιραίο παιχνίδι στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής που σκοτώθηκε ο Γιάννης, σύμφωνα με εξειδικευμένο τεχνικό που έκανε έλεγχο στο μηχάνημα, μετά από έγκριση του αιτήματος που υπέβαλε ο πατέρας του 19χρονου.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο θάνατος του 19χρονου φαίνεται ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.

Ο πατέρας του 19χρονου ζήτησε να γίνει και εξέταση από ειδικό, ο οποίος είναι σε ιδιωτική εταιρεία που κάνει πιστοποιήσεις μηχανημάτων αναψυχής και το αίτημα εγκρίθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Επίσης, σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα της Εισαγγελίας Χαλκιδικής, ο θανάσιμος τραυματισμός του 19χρονου έγινε λόγω θραύσης της μεταλλικής βάσης της καμπίνας του παιχνιδιού. Η θραύση προήλθε γιατί το μηχάνημα είχε διαβρωθεί. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το δυστύχημα συνέβη λόγω της γήρανσης και της διάβρωσης που είχε υποστεί και όχι λόγο της ταχύτητας, που παίζει ρόλο στο γεγονός ότι το παιδί έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο έδαφος και έχασε τη ζωή του.

Ο πραγματογνώμονας που διορίστηκε από την Εισαγγελία Χαλκιδικής, στα συμπεράσματά του αναφέρει ακόμα ότι πρόκειται περί ιδιοκατασκευής με συρραφή εξαρτημάτων, γεγονός που ο ίδιος λέει ότι σημαίνει ότι αυτοί που το έφτιαξαν το μηχάνημα θα μπορούσαν να είχαν προλάβει το οποιοδήποτε ατύχημα γιατί ήξεραν ότι θα χαλάσει το μηχάνημα γιατί οι ίδιοι έναναν την κατασκευή.

https://www.protothema.gr/

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»