Πέθανε ο Ιωάννης Διώτης, ο εισαγγελέας που συνέβαλλε στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη

15/09/2024 | 06:43

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμβολή του στην εξάρθρωση της «17Ν».

Ο εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο κατά την ανάκριση του Σάββα Ξηρού, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου ο επονομαζόμενος «Μιχάλης» της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν», νοσηλευόταν μετά τον τραυματισμό του στη μοιραία έκρηξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 29 Ιουνίου 2002.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης πέθανε από καρδιακό επεισόδιο στην Κύθνο, όπου βρισκόταν, καθώς εκεί διατηρούσε εξοχικό σπίτι.

Εκτός από την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» ο Ιωάννης Διώτης, ως δικαστικός λειτουργός ασχολήθηκε – μεταξύ άλλων – με την υπόθεση του ΕΛΑ, την έρευνα, ως εισαγγελέας πρωτοδικών, για την αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone, Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, μία υπόθεση η οποία σχετιζόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Με το ίδιο πάθος είχε ασχοληθεί και με το διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, όταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είχε βρεθεί η βίλα Μιχαηλίδη στη Σχοινούσα.

Ο Ιωάννης Διώτης την περίοδο 2011 – 2012 διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Η κηδεία του έγινε στην Κύθνο.

https://www.newsit.gr/

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στη Δυτική Ελλάδα: Νεκρό βρέφος 6 μηνών

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο