Κεφαλονιά: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στη σχολή Ναυτικού – Έστειλαν στο νοσοκομείο το Διοικητή – Αξιωματικός πυροβόλησε στον αέρα

Βραδινές ώρες χθες, εισήλθαν παράνομα στον εξωτερικό χώρο της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας, περί τα είκοσι (20) άτομα, τα οποία έφεραν κουκούλες και ολοπρόσωπες μάσκες, κρατούσαν ξύλα, πέτρες και κινήθηκαν απειλητικά προς τους χώρους διαμονής των σπουδαστών της Σχολής.

Οι ανωτέρω έγιναν αντιληπτοί από τον Διοικητή της Ακαδημίας καθώς και βαθμοφόρο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσε χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να προστατέψουν τους διαμένοντες σπουδαστές καθώς και τις εγκαταστάσεις της Σχολής, ζητώντας από τα εν λόγω άτομα να απομακρυνθούν.

Η ομάδα των ατόμων, ενώ αρχικά απομακρύνθηκε,  στη συνέχεια αιφνιδιαστικά επανεισήλθε με τον ίδιο τρόπο στον χώρο της Σχολής και κατά την προσπάθεια του Διοικητή να τους εμποδίσει, του επιτέθηκαν χτυπώντας τον και ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Ακολούθως, επιτέθηκαν και χτύπησαν και τον Αξιωματικό Υπηρεσίας.

Ο Αξιωματικός Υπηρεσίας, στην προσπάθειά του να αμυνθεί, να απεγκλωβίσει τον Διοικητή και να προστατεύσει την ακεραιότητα των σπουδαστών και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των υλικών της Σχολής, πυροβόλησε προειδοποιητικά σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα οι εισβολείς να υποχωρήσουν και στη συνέχεια να τραπούν σε φυγή.

Στο σημείο έφτασε όχημα της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, από όπου εξήλθαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών και διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός σε κάποιον από τους 62 σπουδαστές και δεν διαπιστώθηκαν υλικές ζημιές στον χώρο της Ακαδημίας, ενώ επί του εξωτερικού προαυλίου βρέθηκαν διάσπαρτα πέτρες, ξύλα και καδρόνια.
 

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία