Πάτρα: Κηδεύεται σήμερα ο Αντώνης Αργυρόπουλος

Έφυγε χθες από την ζωή σε ηλικία 71 ετών, ο ιεροψάλτης της Ιεράς Μονής Γηροκομείου Αντώνης Στ. Αργυρόπουλος, πατέρας του ιεροδιακόνου και βοηθού του Μητροπολίτη Πατρών, π. Σεραφείμ Αργυρόπουλου.

Ο εκλιπών είχε εργαστεί για πολλά χρόνια στην Πειραϊκή Πατραϊκή, ενώ είχε πλούσια συνδικαλιστική δράση με την ΔΑΚΕ και αποτέλεσε ιδρυτικό στέλεχος της πρώην ΝΟΔΕ Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας.

Προερχόταν από μια οικογένεια που ήταν αφοσιωμένη στην Εκκλησία, καθώς ο πατέρας του ήταν για δεκαετίες κλητήρας Μητροπολιτών της Πάτρας.

Για μια σημαντική περίοδο της ζωής του, ο Αντώνης Αργυρόπουλος ήταν προσωπικός οδηγός του πρώην βουλευτή Αχαΐας και υπουργού Νίκου Νικολόπουλου, με τον οποίο είχαν φιλική σχέση από πολύ παλιά και ο οποίος σε δήλωσή του χθες στο facebook αναφέρει τα εξής: «Εφυγε από κοντά μας σήμερα 3 το μεσημέρι ο Αντώνης Αργυρόπουλος, για την αιώνια ζωή! Μαζί από παιδιά στην Αναπλαστική Σχολή του Αγίου Γέροντά μας π. Γερβασίου, μαθητές του αείμνηστου οσίου κατηχητή μας Γ. Οικονόμου. Μαζί από τα πρώτα μου πολιτικά βήματα… Δώσαμε όλες τις μάχες πλάι – πλάι… Νύχτα μέρα μαζί, ο φύλακας άγγελός μου, η σκιά μου, πιστός φίλος μέχρι τέλους. Ζήσαμε χαρές και λύπες. Νίκες και ήττες. Δεν παρεκκλίναμε από τις αρχές και τις αξίες μας! Για τη σημαία και τον σταυρό μέχρι τελευταίας αναπνοής! Καλή αντάμωση, Αντώνη εκεί… στην ατελεύτητη ζωή που δεν υπάρχει πόνος θλίψη στεναγμός!».

 

Ο Αντώνης, ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε και άκουγε πολλά, αλλά δεν έλεγε τίποτα. Ηταν ο άνθρωπος της πλήρους εμπιστοσύνης και αφοσίωσης, όπως και ο γιος του σήμερα, ιεροδιάκονος Σεραφείμ Αργυρόπουλος, είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Νίκος Νικολόπουλος.

Σε μήνυμά του, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης αναφέρει: «Με αισθήματα θλίψης και πόνου η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά τον Αντώνη Αργυροπούλο. Επίλεκτο στέλεχος από την ίδρυσή της, με πολυσχιδή προσφορά σε όλα τα μετερίζια όπου κλήθηκε να υπηρετήσει και με ουσιαστική συμβολή στην οργάνωση της συνδικαλιστικής μας παράταξης ΔΑΚΕ, της οποίας υπήρξε κορυφαίο στέλεχος. Στα παιδιά του και τους υπόλοιπους συγγενείς ο πρόεδρος και τα μέλη της ΔΕΕΠ Αχαΐας απευθύνουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια. Η μνήμη του θα μείνει άσβηστη στη θύμηση μας».

Η εξόδιος ακολουθία του Αντώνιου Αργυρόπουλου θα τελεσθεί σήμερα στις 3:30 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών και η ταφή του θα γίνει στο Κοιμητήριο Παναγίας Αλεξιωτίσσης.

Ιδού η απορία: Πάμε για περπάτημα πριν ή μετά το φαγητό;

Πάτρα: Η Τροχαία “έκοψε” τα μεσάνυχτα κόντρες οδηγών στην Περιμετρική-Στη συνέχεια ο “ραλίστας” έπεσε σε σταθμευμένο όχημα

Πάστα φλώρα νηστίσιμη

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Το σχέδιο για ταχύτερη απομείωση του χρέους – Υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το 2025

Το Κατάρ προτίθεται να προσφέρει ένα προεδρικό αεροσκάφος αξίας 400 εκατ. δολαρίων στον Ντόναλντ Τραμπ

Κώστας Σβόλης: Δημοτική Αρχή, ανικανότητα ή ποιοτική ανεπάρκεια;

Νετζήπογλου: «Όλοι θεωρούσαν ότι δεν είμαστε για εδώ, εμείς το πιστεύαμε – Ζωντανός θρύλος ο Σάκοτα»