Το κτίριο του νηπιαγωγείου Καλαβρύτων αιτία αντιπαράθεσης Μάρκου- Αναγνωστοπούλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας

 

Σε ανακοίνωσή τους οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου & Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρουν:

Αυτές τις μέρες ο δημόσιος λόγος έγινε δέκτης διαδοχικών ανακοινώσεων με αντικείμενο την εκκρεμότητα της  κτιριακής αναβάθμισης  του Νηπιαγωγείου Καλαβρύτων και των 2 Τμημάτων Ένταξης για τα παιδιά με ήπιες ειδικές ανάγκες.

 Η αντιπαράθεση ξεκίνησε από Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε, στο οποίο μεταξύ των άλλων αναφέραμε ότι «..Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος Καλαβρύτων πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί και να κατατεθεί έγκαιρα ο φάκελος με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Κίνησε τις διαδικασίες για να εγκριθεί το κτιριολογικό πρόγραμμα από το αρμόδιο τμήμα Αρχιτεκτονικών Μελετών του Υπουργείου Παιδείας και υπέβαλε στην εταιρεία “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” το σύνολο των εγγράφων που ζητήθηκαν και απαιτούνται για να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και να υποβληθεί στη συνέχεια ο φάκελος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Έκτοτε το θέμα παραμένει στα αζήτητα και ο φάκελος δεν κατατέθηκε έγκαιρα για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014-2020. Τηρώντας δε στο ακέραιο το γνωστό κυβερνητικό δόγμα “μας ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία”, η τοπική κοινωνία, οι νηπιαγωγοί, οι γονείς και τα παιδιά, γίνονται αποδέκτες υποσχέσεων και αόριστων δεσμεύσεων περί του ότι η κατασκευή του σχολείου ΘΑ ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ…».

Τη σκυτάλη παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Μπονάνος, ο οποίος με αρκούντως επιτιμητικό ύφος μας κατηγόρησε ότι «.. δεν είχατε αρκούντως σφαιρική πληροφόρηση για το 3/θέσιο Νηπιαγωγείο Καλαβρύτων..» και σαφώς έριξε την ευθύνη στον Δήμο Καλαβρύτων ότι ολιγώρησε στις ενέργειες που επιβάλλονταν από τη θέση ευθύνης του.

Το μπαλάκι παρέλαβε ο Δήμος Καλαβρύτων που με πρόσφατη ανακοίνωση του παραθέτει λεπτομερώς και χρονολογικά τις ενέργειες που έχει έγκαιρα κάνει και καταλήγει «.. Όλα αυτά έχουν ήδη γνωστοποιηθεί απ’ τον Δήμο Καλαβρύτων και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αναλυτικό σημείωμα μας..». Προσθέτει δε ότι σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση που έχει «..από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. δηλαδή τον υπεύθυνο φορέα υλοποίησης ανατέθηκε η γεωλογική μελέτη και με την ολοκλήρωση του συνόλου των μελετών, η πρόταση για ένταξη του έργου θα κατατεθεί από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» που είναι και ο τελικός δικαιούχος, σε τομεακό η περιφερειακό πρόγραμμα σύμφωνα με την πολιτική απόφαση για την υλοποίηση του…». Δικές μας πληροφορίες λένε ότι η εξέλιξη αυτή προήλθε μετά το θόρυβο που προέκυψε από την ανακοίνωση μας και η ανάθεση της γεωλογικής μελέτης του Νηπιαγωγείου Καλαβρύτων προστέθηκε σε ανάλογη διαδικασία που αφορά περιοχή της Αττικής!

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, η υποτιθέμενη έλλειψη σφαιρικής πληροφόρησης από την πλευρά μας, που προφανώς καταρρίπτεται από τα ανωτέρω, μπορεί να αποδοθεί έστω σε αμέλεια. Η δική σας όμως επιλεκτική πληροφόρηση είναι συνειδητή και συνιστά παραπληροφόρηση.

 

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης