Πάτρα: Παραιτήθηκαν οι 500 από τους 700 απογραφείς – Αντιμέτωποι με ακραίες αντιδράσεις πολιτών (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αρκετές δυσκολίες εξελίσσεται η διαδικασία της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021, ενώ οι απογραφείς έρχονται αντιμέτωποι και με την αντίδραση πολιτών, οι οποίοι δεν διστάζουν να τους κλείσουν την πόρτα… κατάμουτρα. Μάλιστα, έχουν γίνει ήδη πολλές παραιτήσεις απογραφέων.

 

Μιλώντας στην ΕΡΤ για την απογραφή 2021, ο προϊστάμενος της Στατιστικής Υπηρεσίας του νομού Αχαΐας Νίκος Μουρτζόύχος, δήλωσε: «Η απογραφή έχει ξεκινήσει. Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες. Ο κόσμος αρνείται όχι μόνο να απογραφεί, αρνείται να δεχτεί τους απογραφείς, να τους ακούσει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατηγορία αρνητών, οι οποίοι δημιουργούν το πρόβλημα στη διενέργεια της απογραφής.

Πηγαίνει ο απογραφέας, χτυπά το κουδούνι και του κλείνουν κατάμουτρα την πόρτα πριν προλάβει να τους πει οτιδήποτε. Αυτά τα άτομα, αφού ενημερωθούν κατόπιν ότι πρόκειται όντως για την απογραφή, τηλεφωνούν στο γραφείο μας και μας ζητούν να τους δώσουμε τον μοναδικό κωδικό για να αυτοαπογραφούν».

Αναφερόμενος στους απογραφείς, τόνισε πως δεν είναι επαγγελματίες ερευνητές για να έχουν συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές και έρχονται και παραιτούνται. «Στη δημοτική ενότητα Πατρέων σε σύνολο 700 απογραφέων μέχρι στιγμής έχουμε αντικαταστήσει τους 500, οι οποίοι παραιτήθηκαν», δήλωσε.

«Δεν είναι μόνοι οι λόγοι συμπεριφοράς που κάνουν τους απογραφείς να παραιτούνται. Ένας άλλος λόγος είναι ο οικονομικός», συμπλήρωσε ο ίδιος.

 

Η εμπειρία του Αλέξανδρου 

Ο Αλέξανδρος μίλησε για την εμπειρία του ως απογραφέας. «Βλέπουμε πολύ κόσμο δύσπιστο, να μην ανοίγει τις πόρτες. Αρνούνται να βγουν στο μπαλκόνι, όχι μόνο να ανοίξουν τις πόρτες. Και το έργο μας γίνεται πολύ δύσκολο. Παραιτούνται συνεχώς απογραφείς και είναι δύσκολο να αντικατασταθούν».

 

Κυριακή Γρίβα: «Αν ήξερα ότι την εκβιάζει, θα τον είχα καθαρίσει εγώ» – Συγκλόνισε ο πατέρας της 28χρονης στην δίκη για την δολοφονία της

Ανδρέας Κατσανιώτης: «Δίδεται λύση στο κρίσιμο ζήτημα των ορίων στους μικρούς οικισμούς της Αχαΐας»

Εξιχνιάστηκε απάτη ύψους 24.000 ευρώ στο Μεσολόγγι

Σε τροχιά καύσωνα η χώρα από την Κυριακή – Πόσο θα διαρκέσει

Φωτιά στο Λασίθι – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών

Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα κατέβηκε η παράσταση «ανήξερος πρωθυπουργός» με πρωταγωνιστή τον κύριο Μητσοτάκη

Κοινωνικός τουρισμός: 74.327 πήγαν διακοπές τον Ιούνιο με voucher της ΔΥΠΑ – Δημοφιλέστερος προορισμός η Εύβοια

Θ. Μπαρής: Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Λυκείου Ερυμάνθειας