Στις 23 Ιουνίου του 1996, ο Ανδρέας Παπανδρέου έφυγε από τη ζωή. Με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 ετών από το θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, τελέστηκε μνημόσυνο στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών ενώ στο περιστύλιο της Βουλής, εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, 1919-1996: προσωπική και πολιτική διαδρομή».
Επίσης oι χρήστες των social media, αναφέρθηκαν στον Έλληνα πολιτικό, που είκοσι χρόνια μετά τον θάνατό του, συνεχίζει να διχάζει την κοινή γνώμη.
Ο Γιάννης Βαρδής έκανε μία ανάρτηση για τον αείμνηστο πολιτικό. «20 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα. Πέρασαν 20 χρόνια κ 35 που ακόμα μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Ανδρέας…η αρχή του κακού, το μεγάλο παραμύθι», έγραψε ο τραγουδιστής.
«Βλέπω ΣΥΡΙΖΑ και του τα συγχωρώ όλα», σχολίασε ένας χρήστης στο Facebook. Και ο Γιάννης Βαρδής απάντησε: «Έχει κρατήσει και αυτός τη φωνή και το παραμύθι του Ανδρέα»
20 χρονια χωρις τον ανδρεα. Περασαν 20 χρονια κ 35 που ακομα να μαθουμε απ τα λαθη μας. Ανδρεας….η αρχη του κακου,το μεγαλο παραμυθι.
