Πέθανε ο «φαρμακοποιός» του ΡΕΤΙΡΕ, Νίκος Κούρος

24/10/2018 | 20:35

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 χρονών ο ηθοποιός Νίκος Κούρος. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια το θέατρο ενώ σε μας έγινε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός από τη συμμετοχή του στο δημοφιλές σήριαλ «Το ρετιρέ».

Ο Νίκος Κούρος γεννήθηκε το 1928 στη Χαλκίδα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πιάνο και τραγούδι στο «Ωδείο Αθηνών» και θέατρο στη δραματική σχολή του «Ελληνικού Ωδείου». Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1957 με το θίασο Άννας Λώρη – Άλκη Παπά (θέατρο «Διονύσια», Καλλιθέα).

Ήταν για αρκετά χρόνια μέλος του Θεάτρου Τέχνης – Καρόλου Κουν και αργότερα μεταπήδησε σε άλλους θιάσους. Εκτός από το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, εργάστηκε ως εκφωνητής θεατρικών και λογοτεχνικών εκπομπών και ως πολιτικός σχολιαστής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (1954-1957), ενώ ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία και τη λογοτεχνία.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 3 το μεσημέρι στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου

 

 

Το πρώτο συμβάν στη νέα Πατρών Πύργου – ΦΩΤΟ

Σοκ στην Πάτρα: Ο καθηγητής Στέφανος Σκαρπέλος είναι ο άνδρας που πνίγηκε στα Βραχνέικα

Πλαζ Πάτρας: “Χρυσή” διάρρηξη – Έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου και άρπαξαν χρήματα και πανάκριβο ρολόι!

Η Τροχαία έκοψε την Πάτρα στα δύο! Συνθήκες κυκλοφοριακής “κόλασης” μέχρι την Κυριακή το βράδυ

Πάτρα: Μέσα σε 3 μήνες… έχασε τη “μάχη”!

Τέλος στο θρίλερ σε Πάτρα και Κ. Αχαΐα με τον 13χρονο που εξαφανίστηκε – Πού και γιατί κρυβόταν – ΝΕΟΤΕΡΑ

‘Εκοψαν μέρα μεσημέρι την Κορίνθου-Κυκλοφοριακή κόλαση στο κέντρο της Πάτρας-Αποκλείστηκε και η Κανακάρη από χαλασμένο λεωφορείο-ΦΩΤΟ

Αχαΐα – Θρίλερ με 13χρονο: Πήρε το ΙΧ του πατέρα του και εξαφανίστηκε – Έχουν “σηκωθεί” ακόμη και drone για τον εντοπισμό του