Ρένια Λουιζίδου: Τα είπε όλα για τον ηλικιακό ρατσισμό στην τηλεόραση

16/01/2024 | 08:47

Η Ρένια Λουιζίδου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή “Πάμε Δανάη!” το πρωί της Δευτέρας. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τη θεατρική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί και την καριέρα της. Επίσης αναφέρθηκε και στον ηλιακό ρατσισμό που υπάρχει στην τηλεόραση.

“Μεγάλωσα μπροστά στα μάτια του κόσμου. Αν πατήσεις στην τηλεόραση είναι σαν φωτογραφικό άλμπουμ της ζωής μου, από ποιον να κρυφτώ; Θεωρώ ότι οι γυναίκες υφιστάμεθα μια αδικία με την έννοια ότι είμαστε σε έναν κύκλο νομοτελειακό, είναι κάτι για το οποίο δεν ευθύνεσαι, είναι κάτι που είναι η φύση και θα έρθει για όλους αλλά οι γυναίκες πρέπει να απολογηθούμε για αυτό. Είναι αόρατη κοινωνική πίεση να κρατηθείς σε κάτι που ήσουν. Το πρωί που σηκώνεσαι από το κρεβάτι, 55 χρόνων, θέλει λάδωμα το σώμα σου. Είναι και το μέσα, άντε και έλυσες αυτό που βλέπει ο άλλος, αυτό που νιώθεις εσύ στις δυνάμεις που δεν είναι ίδιες… Εύχομαι να μην ξαναχρειαστεί να κάνω ολόκληρη σεζόν τηλεόραση και θέατρο μαζί, δεν μπορώ να το υποστηρίξω, δε διαθέτω αυτήν την ενεργεία” είπε η Ρένια Λουιζίδου.

Και συνέχισε: “Στο θέατρο υπάρχουν ρόλοι για όλες τις ηλικίες, μεγαλώνοντας είναι και πολύ πιο ενδιαφέροντες, πιο σύνθετοι, πολυεπίπεδοι. Στο θέατρο δεν το αντιμετωπίζεις τόσο αυτό το πρόβλημα, αν θέλεις να παίξεις ρόλους μεγαλύτερης ηλικίας. Στην τηλεόραση τώρα, όχι, είναι αλλιώς τα πράγματα. Στην τηλεόραση στα 40 είσαι η πρωταγωνίστρια και στα 45 η μαμά της πρωταγωνίστριας”.

https://www.instyle.gr/

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης