Πατρινό Καρναβάλι 2022: Τελετή έναρξης χωρίς θεατές – Που θα γίνει, πόσο θα κοστίσει

 

Τελετή έναρξης χωρίς καρναβαλιστές προγραμματίζει και φέτος ο Καρναβαλικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων. Η τελετή θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και διαδικτυακά και θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των παλαιών σφαγείων!

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Πρόεδρο του Οργανισμού Ηρα Κουρή, παρουσιαστές θα είναι οι τελάληδες Μαρία Αγουρίδη και   Γιώργος Λογαράς σε κείμενα  του Δημήτρη Πολίτη.

Η τελετή έναρξης θα περιλαμβάνει τα εξής:

Θεατρικό δρώμενο από το ΔΗΠΕΘΕ εμπνευσμένο από την παράσταση «Εκκλησιάζουσες –Μια κωμωδία» (απόρροια της διετούς συνεργασίας που ξεκινάει από την φετινή Καρναβαλική περίοδο). Συγκεκριμένα στη σκηνή θα ανέβει το μπαλέτο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ- Πάτρας, τέσσερις  πρωταγωνιστές από την παράσταση , δύο  τραγουδιστές, χορωδία οκτώ   ατόμων και ορχήστρα κρουστών δέκα ατόμων. Παράλληλα, την ίδια στιγμή στον ίδιο χώρο θα παρουσιάζονται δρώμενα με την συμμετοχή 30 ηθοποιών – χορευτών  ηθοποιών διάρκειας 20 λεπτών, σε σκηνοθεσία του  καλλιτεχνικού Διευθυντή Λουκά Θάνου.

Στη συνέχεια όπως δηλώνει η κυρία Κουρή,  μια πολύχρωμη Καρναβαλική γιορτή θα δώσει τον ρυθμό της και θα πετάξει τις σπίθες της σ’ όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια λαϊκή γιορτή από την Πάτρα ως τη Λατινική Αμερική με παραδοσιακές διασκευές, pop, rock, swing , σάμπα με την υπογραφή του Σωτήρη Ντούβα στην μουσική επιμέλεια και την ενορχήστρωση. Θα ακουστούν τα μεθυστικά τραγούδια της Πατρινής Αποκριάς διασκευασμένα και μπλεγμένα με την παραδοσιακή μας μουσική, Cartoon μουσική από γνωστά soundtracks και απρόσμενες μελωδικές συνέχειες. Επίσης θα περιλαμβάνει ακούσματα της εφηβικής μας ηλικίας με νέα χροιά και διαχρονικές συνθέσεις 60’s 80’s και 90’s με χορευτική διάθεση. Το show θα έχει και απρόσμενα χρώματα απο το εξωτερικό και τη διεθνή  μουσικοχορευτική οικογένεια: Συγκεκριμένα χορό από τρεις Βραζιλιάνες χορεύτριες σάμπας σε χορογραφημένο πρόγραμμα,  μουσική και ρυθμό από Νιγηριανό καλλιτέχνη (κιθάρα/φωνή ) σε άφρο λάτιν και ποπ, μουσικές διασκευές Michael Jackson και Bruno Mars κ.α. Έτσι το Καρναβάλι της Πάτρας ενώνει τους πολιτισμούς προσφέροντας χαρά σε πλήθος κόσμου.

Επί σκηνής θα βρίσκονται συνολικά 8 άτομα: Ντραμς, κρουστά, μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα, τρομπόνι, τρομπέτα, φωνή αντρική, φωνή γυναικεία. Η  διάρκεια του προγράμματος θα είναι περίπου  3 ώρες!

Το κόστος

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν η τελετή έναρξης θα στοιχίσει 41.250 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ)! 9.000 ευρώ για ήχο και φως, 7.000 ευρώ για την ζωντανή τηλεοπτική παραγωγή και live μετάδοση μέσω διαδικτύου, 12.500 ευρώ για την συναυλία, 1200 ευρώ για την παρουσίαση, 1000 ευρώ για τους τελάληδες, 10.000 ευρώ για το θεατρικό δρώμενο 300 ευρώ για την συγγραφή σεναρίου και 250 ευρώ για την μεταφορά του μουσικού άρματος!

Αχαΐα: Φωτιά στο Λιβάρτζι Καλαβρύτων – Μήνυμα του 112, επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Θλίψη για το θάνατο 22χρονου Πατρινού σε τροχαίο στην Κέρκυρα – Ήταν γιος γνωστού προπονητή στίβου

Αιτωλοακαρνανία: Επικίνδυνη πυρκαγιά, τι γίνεται στην Ιόνια Οδό (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αχαΐα: Στο νοσοκομείο τετραμελής οικογένεια μετά από σοβαρό τροχαίο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ο 21χρονος οδηγός της μηχανής πήγε να καταθέσει υπέρ του 25χρονου, αλλά συνελήφθη για εμπρησμό – Είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης – Επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: “Έφυγε” ένας υπέροχος άνθρωπος – Συγκίνηση για τον συνταξιούχο υπάλληλο και παλιό αθλητικογράφο Νίκο Νικολάου

Ένας από τους κορυφαίους Αχαιούς αθλητές είναι ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός στην Πλαζ

Πάτρα: Νέα προθεσμία πήρε ο 25χρονος που συνελήφθη για φωτιά στο Γηροκομειό – Την Δευτέρα στον Ανακριτή, κατέρρευσε ο πατέρας του έξω από τα Δικαστήρια (ΦΩΤΟ)