Εγκατέλειψε την ανάπλαση του ιστορικού Κέντρου της Πάτρας η Κοινοπραξία Εταιριών – Στον “αέρα” το έργο

Αιφνιδίως και παρόλο που σε λίγες μέρες θα υπογραφόταν η σύμβαση με τον Δήμο Πατρέων, για το έργο ανάπλασης της Κάτω Πόλης και του ιστορικού Κέντρου της Πάτρας, η Κοινοπραξία Εταιρειών εγκαταλείπει την κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Οπως αναφέρει  σε ανακοίνωση της η Δημοτική Αρχή της Πάτρας:

 

Ο λόγος, όπως ισχυρίζεται η Κοινοπραξία, είναι η μεγάλη μεταβολή των τιμών των υλικών σε σχέση με το χρόνο υποβολής της προσφοράς. 

Φαίνεται ακόμα μία φορά, ότι η κατασκευή των έργων μέσω ανάθεσης σε ιδιωτικές εταιρείες, ο ανταγωνισμός μεταξύ τους όχι μόνο δεν διευκολύνει -όπως θέλουν να μας πείσουν- στην πραγματοποίηση των έργων, αλλά αντίθετα βάζει εμπόδια, δημιουργεί σοβαρές καθυστερήσεις έως και ακυρώσεις διαγωνισμών, λειτουργεί σε βάρος και της ποιότητάς τους.

Η αιτία γι’ αυτό δεν είναι άλλη, από το γεγονός πως κάθε εργολάβος, κάθε εταιρεία, θέλει να αποκομίσει το μέγιστο δυνατό κέρδος από κάθε έργο, από κάθε εργολαβία. 

Ο Δήμος θα επαναλάβει όσο το δυνατόν συντομότερα τον διαγωνισμό για την ανάπλαση της Κάτω Πόλης και του Ιστορικού Κέντρου.

 

 

 

Το Plan B
04/06/2025 | 21:29

Πάτρα: Τροχαίο με ΙΧ και ποδήλατο

Το Plan B

Το κοινοβούλιο της Εσθονίας ενέκρινε την αποχώρηση της χώρας από τη Σύμβαση της Οτάβας που απαγορεύει τις νάρκες κατά προσωπικού

K. Μητσοτάκης: Επίσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας την Πέμπτη

Πάτρα: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την Παλαιστίνη

Η κοινή ανακοίνωση Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού: Δέσμευση για ειρηνική ολοκλήρωση τελικών – Εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη

ΣΥΡΙΖΑ: Κατατέθηκε η αίτηση σύστασης προανακριτικής για τα Τέμπη

Δημοσκόπηση GPO: Με διαφορά πρώτη η ΝΔ, μάχη για τη 2η θέση ανάμεσα σε Πλεύση Ελευθερίας και ΠΑΣΟΚ