Πάτρα: Αναστάτωση για τις καταγγελίες με το επίμαχο “cd” με τα ευρήματα από το θάνατο της Ίριδας-Ζητήθηκε ενημέρωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24

Έχουν αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών “κλειδωμένες σε συρτάρια φωτογραφίες από τα ευρήματα της Σήμανσης στην υπόθεση του θανάτου της Ίριδας”;

Οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν σε δημόσιο λόγο (τηλεοπτικά) σήμερα το πρωΐ και μάλιστα από πρόσωπα με ονοματεπώνυμο, πλήττουν σοβαρά το κύρος της συγκεκριμένης Υπηρεσίας και απαιτούν άμεσα απαντήσεις μέσω των οποίων να ξεκαθαρίζεται η ομιχλώδης εικόνα που έχει δημιουργηθεί.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι καταγγελίες βάλλουν ευθέως κατά συγκεκριμένης Υπηρεσίας, δημιουργώντας στην κοινή γνώμη την αίσθηση πως αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτήν δημιουργούν προσκόμματα στις έρευνες για το θάνατο του βρέφους της οικογένειας Δασκαλάκη. Και αυτό γιατί αναφέρθηκε ευθέως πως “τα στοιχεία δεν αποστέλλονται παρ’ ότι έχουν ζητηθεί”

Ας δούμε όμως μερικές λεπτομέρειες ουσίας, που αφορούν σε αυτή την καταγγελία.

Η υπόθεση για τον θάνατο της Ίριδας τον Απρίλιο του 2021 ανατέθηκε στο Πρώτο Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται ιατροδικαστικά αιφνίδιος θάνατος.

Από τότε μέχρι και σήμερα, ουδέποτε η Ασφάλεια Πατρών παρέλαβε τη δικογραφία, διότι αυτή υποβλήθηκε στην Εισαγγελία από το Αστυνομικό Τμήμα.

Άρα, εφόσον υπάρχουν φωτογραφίες με ευρήματα της Σήμανσης, αυτές θα έπρεπε να έχουν σταλεί στην Αρχή η οποία ήταν υπεύθυνη για την υπόθεση, δηλαδή στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

Ξεκαθαρίζεται ακόμη πως η μοναδική φορά που αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών ενεπλάκλησαν στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ήταν όταν κατόπιν σχετικής παραγγελίας προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι της στην οδό Μπιζανίου και ενώ η κατηγορούμενη είχε ήδη συλληφθεί.

Πώς λοιπόν και κυρίως για ποιό λόγο, το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να βρίσκεται στα γραφεία της Ασφάλειας Πατρών; Και το κυριότερο: Έστω και εκ των υστέρων ζητήθηκε ποτέ και από ποιόν;

Ανεπίσημα γίνεται γνωστό πως δεν έχει ζητηθεί από καμία άλλη Υπηρεσία.

Ωστόσο πληροφορίες του tempo24.news αναφέρουν πως ήδη για την υπόθεση ζήτησε ενημέρωση ο Αρχηγός της Αστυνομίας την οποία θα έχει άμεσα.

 

 

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!