Στο 5o Διεθνές Συνέδριο Agribusiness Forum για την επισιτιστική ασφάλεια Βασιλόπουλος-Σακελλαρόπουλος

Στο 5o Διεθνές Συνέδριο AgribusinessForum με κεντρικό  θέμα «Επισιτιστική ασφάλεια και επάρκεια σε περιόδους αβεβαιότητας»  που πραγματοποιήθηκε  15 και 16 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα  συμμετείχαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος  Βασιλόπουλος, με τον  Εντεταλμένο  σύμβουλο με αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο και τον επιστημονικό συνεργάτη της ΠΔΕ, Φάνη  Ζαχαράτο. 

20221116_agribusiness_forum_1_11zon.jpg

Στο συνέδριο κυριάρχησαν θέματα, όπως ο ψηφιακός  μετασχηματισμός  της αγροδιατροφικής αλυσίδας για την παραγωγή και η  επεξεργασία και διανομή αγροτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.  Όπως τονίστηκε στις τοποθετήσεις των συνέδρων  σε μία εποχή όπου η κλιματική αλλαγή, η αύξηση των τιμών των γεωργικών εισροών, το ενεργειακό κόστος, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ο στασιμοπληθωρισμός και η ρύπανση από την απόρριψη πλαστικών στους ωκεανούς, αποτελούν παράγοντες ανησυχίας ως προς την επισιτιστική ασφάλεια και επάρκεια των κοινωνιών.   Φορείς ωστόσο  της ελληνικής αγοράς διαβεβαιώνουν για επάρκεια τροφίμων και ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας  με τα  αρμόδια υπουργεία να λαμβάνουν σειρά μέτρων για την επισιτιστική ασφάλεια και την αποφυγή αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.

 Το AgriBusinessForum εστιάζει σε Ευρωπαϊκά θέματα (ΚΑΠ, Πράσινη Συμφωνία), στην Αgenda του ΟΗΕ για το 2030 , στην γυναικεία επιχειρηματικότητα,  στον αγροτουρισμό, στην ψηφιακή γεωργία, στα εργαλεία ανάπτυξης και χρηματοδοτήσεων κ.α.  

 

Περί ενοικίων
30/05/2025 | 22:17

Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Έπιασα πάτο με την ηρωίνη, πίστευα ότι δεν πρέπει να ζω και να υπάρχω»

Δοκιμάστε να φτιάξετε μπισκοτάκια και παγωτά για τον σκύλο σας – Πρόταση για τούρτα γενεθλίων

Σερβία: Διαδηλώσεις φοιτητικών με αίτημα την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών

Αρναούτογλου: Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις παραπάνω κιλά και να μην αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα υγείας

Σημαντικοί πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο τη βιώσιμη κινητικότητα

Καταγγέλλει το Ιράν αυστριακή έκθεση που αναφέρεται στο πυρηνικό του πρόγραμμα

Αποφυλακίστηκαν 14 νέοι που κατηγορούνταν για προσβολή του Ερντογάν στην Τουρκία

Δημήτρης Σταρόβας: «Είμαι σε μια περίοδο που μου συγχωρούνται όλα, με συμπαθούν και με αγαπάνε όλοι»