Επίσκεψη Πελετίδη στο έργο μετατροπής των αποθηκών του ΑΣΟ σε πολυχώρο πολιτισμού & αθλητισμού

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων, αναφέρονται τα εξής:

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επισκέφθηκε το κτίριο των παλαιών σταφιδαποθηκών του ΑΣΟ στις Ιτιές, εκεί όπου είναι σε εξέλιξη, ένα ακόμα σημαντικό έργο για τον λαό, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό της πόλης μας. Ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, από τους υπεύθυνους του έργου και δήλωσε:

 «Βρισκόμαστε σήμερα σε ένα ακόμα μεγάλο έργο που είναι σε εξέλιξη, το έργο ανάπλασης των παλιών αποθηκών του ΑΣΟ. Με την ολοκλήρωσή του, οι νότιες συνοικίες του Δήμου μας, θα έχουν ένα στολίδι, ένα χώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στον οποίο θα μπορούν να περνούν όμορφες στιγμές με τις οικογένειές τους. Αναβαθμίζεται μια υποβαθμισμένη μέχρι πριν μερικά χρόνια περιοχή με χιλιάδες κατοίκους, ωφελείται όμως και το σύνολο των δημοτών της πόλης μας. Το έργο προχωράει, και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί».

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι  7.900.000 ευρώ και τον περασμένο Μάιο, υπογράφηκε η σύμβαση από τον Δήμαρχο Πατρέων και την ανάδοχη εταιρεία. 

Οι παλιές αποθήκες του ΑΣΟ, μετατρέπονται σε Πολυχώρο, με δυνατότητα φιλοξενίας δραστηριοτήτων θεατρικών, εκθεσιακών, αθλητικών, καθώς και εστίασης. 

Το κτίριο θα διαρθρωθεί σε τρεις αυτοτελείς λειτουργικές ενότητες που περιλαμβάνουν: Χώρο θεατρικών εκδηλώσεων, Χώρους εκθέσεων και Χώρους ψυχαγωγίας. Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, θα αναδειχθεί και η ιστορία του ΑΣΟ, καθώς αποτελεί σημαντικό μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Εντός του κτιρίου βρίσκονται ιδιαίτερης αξίας παλαιά μηχανήματα επεξεργασίας σταφίδας. Για το λόγο αυτό στις χρήσεις που δίνονται σε κάθε τμήμα του έχει ληφθεί υπόψη και η αρμονική συνύπαρξη με το υπάρχον κέλυφος καθώς η χρήση είναι αυτή που θα εξασφαλίσει και την μακροβιότητα του ίδιου του κτιρίου.

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου