Την στήριξη και του ΠΑΣΟΚ στην ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για το Δήμο Πατρέων ανεμένει ο Βασίλης Αϊβαλής, καθώς θεωρεί πως ο χώρος της κεντροαριστεράς ενωμένος θα νικήσει στις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου.
Ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ιόνιαν και στην εκπομπή της δημοσιογράφου Λίνας Μπάστα, αναφέρθηκε στην επίσημη ανακοίνωση που έκανε από το βήμα της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, για στήριξη του συνδυασμού του, σημειώνοντας πως “Στο Δήμο της Πάτρας, τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Βασίλη Αιβαλή, σε ένα ευρύ ψηφοδέλτιο συνεργασίας προοδευτικών δυνάμεων”.
Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα είχε γίνει η συνάντηση Αϊβαλή- Τσίπρα, κατά την πρόσφατη ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα
Οπως είπε ο Βασίλης Αϊβαλής πρόθεσή του είναι η συγκρότηση συνδυασμού με πρόσωπα ανεξαρτήτου πολιτικής προέλευσης, που θα έχουν όρεξη για δουλειά , ώστε να αλλάξει ταχύτητα η πόλη και να βγεί από την σημερινή στασιμότητα.
Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε, έγινε και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ , με στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτερου προοδευτικού σχήματος. “Είμαι άνθρωπος της σύνθεσης, της συναίνεσης και της δημιουργίας και το έχω αποδείξει στην πορεία μου όλα τα προηγούμενα χρόνια”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
“Εμείς προχωράμε ως ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη και τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσουμε τα γραφεία μας, επί της οδού Τσαμαδού, που θα είναι ανοιχτά για τους συμπολίτες, για να συνομιλούν μαζί μας σε καθημερινή βάση. Εχουμε ήδη δημιουργήσει 13 ομάδες εργασίες που επεξεργάζονται το
πρόγραμμά και τις θέσεις μας σε μείζονα θέματα και στην συνέχεια σε ανοικτές εκδηλώσεις θα συνδιαμορφώσουμε με τους συμπολίτες τις τελικές μας θέσεις, που θα ανακοινώνουμε ανά ενότητα”, συμπλήρωσε.
Εξάλλου, σε ερώτηση εάν θα συστρατευτεί και το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την προσπάθεια υποστήριξε πως το κόμμα από το οποίο προέρχεται, θα κρίνει τον χρόνο που θα προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση.
Πάντως όπως σχολίαζαν πολιτικοί παρατηρητές η προ ημερών κίνηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη να συναντηθεί με τον Βασίλη Αϊβαλή, στα Καλάβρυτα και να φωτογραφηθεί μαζί του, ενώνοντας τα χέρια μαζί και με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο δείχνει πέραν πάσης αμφιβολίας τις προθέσεις του.