Υπόθεση Πάτρας – Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία: Ο Κούγιας να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Να ζητήσει συγγνώμη απ’ όλα τα παιδιά με αναπηρία, καλεί τον Αλέξη Κούγια η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης από την Πάτρα στο πλαίσιο της δίκης για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η ΕΣΑμεΑ δηλώνει σε όλους τους τόνους την αγανάκτησή της σχετικά με δήλωση του Αλέξη Κούγια σε τηλεοπτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τον καλεί να ζητήσει δημόσια συγγνώμη «για τον θυμό και τον πόνο που προκάλεσε σε χιλιάδες οικογένειες παιδιών με αναπηρία σε όλη τη χώρα».

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΣΑμεΑ, «στη δήλωσή του ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε ότι η προσπάθεια ανάνηψης από πλευράς αναισθησιολόγου πέραν συγκεκριμένης ώρας είναι ενάντια στην “ιατρική ηθική” καθώς “δεν έχει σημασία μόνο το ζην αλλά και το ευ ζην. Τι να το κάνεις ένα παιδί το οποίο είναι τετραπληγικό, δεν έχει χεράκια και πόδια να ζήσει και το οποίο σε όλη του τη ζωή θα χρειάζεται κάποιον. Όταν είναι από φτωχή οικογένεια και φύγουν οι γονείς του από το ζωή θα πρέπει να εισαχθεί σε ένα ίδρυμα”. Στην ιατρική υπάρχει ο όρκος στον Ιπποκράτη και στην κοινωνία η απλή, κοινή λογική, καθώς και η νομοθεσία ενάντια στον ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία. Η Βουλή των Ελλήνων επίσης έχει κυρώσει τη Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και όλα αυτά είναι υποχρεωμένος να τα γνωρίζει κάθε δικηγόρος. Είναι απαράδεκτο να χρειάζεται το οργανωμένο αναπηρικό κίνημα να υπενθυμίζει το 2023 ότι έχουν δικαίωμα στη ζωή όλα τα άτομα με αναπηρία. Είναι απαράδεκτο στο δημόσιο λόγο να εμφανίζονται δηλώσεις που προωθούν την ευγονική».

 

ΠΗΓΗ

 

Γερμανία: «Σείστηκε» η «Allianz Arena» στο αντίο του Μίλερ

Τα μυστικά για ένα τέλειο Γαλλικό Φιλί

Σεπόλια: «Του έριξαν δύο φορές και φύγανε» λέει ο πατέρας του 17χρονου που τραυματίστηκε στους πυροβολισμούς

Περπάτημα: Πόσα λεπτά την ημέρα μας βοηθούν να χάσουμε τα έξτρα κιλά;

ΛΔ Κονγκό: Τουλάχιστον 104 νεκροί από τις πλημμύρες στις όχθες της λίμνης Τανγκανίκα

Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Ισοπαλία στο πορτογαλικό ντέρμπι με «μαγικό» Βαγγέλη Παυλίδη

Μάκης Βορίδης για το μεταναστευτικό: «Για τους παράνομους μετανάστες πρέπει να υπάρχει κύρωση – Αυτό σημαίνει φυλακή»

Ατλέτικο Μαδρίτης – Σοσιεδάδ 4-0: Ο εντυπωσιακός Σέρλοθ «καθάρισε» για τους γηπεδούχους