Κώστας Πελετίδης: Τιμούμε την μνήμη και τους αγώνες του N. Τεμπονέρα

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής:

Τιμώντας τη μνήμη του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα που δολοφονήθηκε, σαν σήμερα,  πριν 33 χρόνια, από τον Γ. Καλαμπόκα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε, το απόγευμα (Τρίτη 9 Ιανουαρίου), έξω από το σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα (Κοντά στις πλατείες Ψηλών Αλωνίων και Βουδ), στην εκδήλωση μνήμης για τον καθηγητή.

Ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Τεμπονέρα, ενώ μετά σε δήλωσή του τόνισε:

«Συμπληρώνονται φέτος 33 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, σ’ αυτό το σχολικό συγκρότημα, που πήρε και τ’ όνομά του. Τιμούμε την μνήμη και τους αγώνες του καθηγητή που υπερασπίστηκε τη δημόσια δωρεάν παιδεία και τους μαθητές του και δολοφονήθηκε από τα χέρια του Γιάννη Καλαμπόκα, με ηθικό αυτουργό την τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. και τους τοπικούς εκπροσώπους της.

Και τότε -όπως και σήμερα- η κυβέρνηση της Ν.Δ. ανακοίνωνε πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που προέβλεπε μεταξύ άλλων λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, αλλά και ποινικοποίηση της συμπεριφοράς των μαθητών. Φοιτητές και μαθητές ξεσηκώθηκαν σε όλη την Ελλάδα και προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, με καταλήψεις και διαδηλώσεις, που κατέληξαν στην αιματηρή κρατική καταστολή και τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα.

Σήμερα βιώνουμε πάλι την ένταση της επίθεσης ενάντια στο δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν παιδεία, με το απαράδεκτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ, που έρχεται ως επιστέγασμα των αντιεκπαιδευτικών αλλαγών που έχουν πραγματοποιήσει διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις και επί της ουσίας επιχειρεί να διαλύσει την δημόσια ανώτατη εκπαίδευση, για την οποία ο λαός μας, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι φοιτητές, οι μαθητές, έχουν αγωνιστεί και έχουν καταθέσει αμέτρητες θυσίες.

Ως Δημοτική Αρχή, είμαστε διαχρονικά κοντά στους αγώνες του λαού, μαζί πορευόμαστε και αγωνιζόμαστε και μαζί είμαστε και σ’ αυτό τον αγώνα της μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου και στην «αγορά πτυχίων».

Όσοι καλλιεργούν τον εφησυχασμό και προωθούν «εύκολες λύσεις», που θα δώσουν διέξοδο στα προβλήματα χωρίς συνολικές ανατροπές, έχουν διαψευστεί από την ίδια την ιστορία, που δείχνει ότι οι αντιλαϊκές αλλαγές έχουν προωθηθεί διαχρονικά, με τη μορφή «σκυταλοδρομίας», από όλες τις Κυβερνήσεις.

Ο αγώνας των φοιτητών, ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αφορά όλη την πόλη, είναι αγώνας όλων μας. Η θυσία του Τεμπονέρα δεν θα ξεχαστεί».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Τάκης Πετρόπουλος και Ευάγγελος Κατσακούλης.

 

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο με σύγκρουση δύο δικύκλων – Η τρελή πορεία της μηχανής – ΦΩΤΟ