Χωρίς θεραπεία καρκινοπαθείς από έλλειψη φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία

11/01/2016 | 22:09

​Δεκάδες καρκινοπαθείς έμειναν σήμερα χωρίς θεραπεία στο “Λαϊκό” νοσοκομείο καθώς έχουν αδειάσει τα ράφια του φαρμακείου του, αλλά και άλλων δημόσιων Νοσοκομείων, όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, που κάνει λόγο για πρωτοφανή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη φαρμάκων, στα δημόσια νοσοκομεία.

«Σήμερα στο νοσοκομείο “Λαϊκό”, παρατηρήθηκε μεγάλη έλλειψη χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και δεκάδες καρκινοπαθείς δεν έκαναν την προγραμματισμένη θεραπεία τους. Επίσης ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλα νοσοκομεία όπως για παράδειγμα το νοσοκομεία “Ανδρέας Συγγρός”, από το οποίο σήμερα έλειπαν 4 αντιρετροϊκά φάρμακα. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί στα περισσότερα Δημόσια νοσοκομεία της χώρας καθώς δεν έχουν αποδεσμευτεί τα απαιτούμενα κονδύλια, για την αγορά φαρμάκων, με αποτέλεσμα να έχουν αδειάσει τα ράφια των φαρμακείων τους» , αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΙΣΑ.

Τον περασμένο μήνα που είχε δημιουργηθεί ανάλογο πρόβλημα, σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας, το υπουργείο Υγείας είχε διαβεβαιώσει ότι έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια και έχουν αποσταλεί στα νοσοκομεία. Ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι αυτό ήταν ανακριβές καθώς «διαπιστώνουμε ότι σήμερα τα ταμεία των νοσοκομείων είναι άδεια και στα περισσότερα δεν μπορούν να γίνουν οι παραγγελίες φαρμάκων, για το μήνα Ιανουάριο».

Ο ΙΣΑ καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει τον εμπαιγμό των γιατρών και των ασθενών , όπως αναφέρει. «Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στα δημόσια νοσοκομεία είναι πρωτοφανής ακόμα και για τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς το υπουργείο Υγείας, την αντιμετωπίζει με απαράδεκτη προχειρότητα και ανευθυνότητα», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Ο ΙΣΑ παρακολουθεί, όπως επισημαίνει με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να διασφαλίσει την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Πηγή: news247.gr

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

ΕΣΗΕΑ: Τα αποτελέσματα των εκλογών, ποιοι εκλέγονται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδελφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους

Θλίψη στην Πάτρα: “Έφυγε” η Τζένη Λιμάρ

Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από μητέρα αυτιστικού παιδιού – Εκπαιδευτικός του έριξε χαστούκια – Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Άνδρας έπεσε από ύψος δύο μέτρων – Μεταφέρεται στο νοσοκομείο

Γεωργιάδης σε Κωνσταντοπούλου: «Πήγε με robe de chambre στο ΑΤ για να μου κάνει μήνυση και έγινε ρεζίλι»

Καρναβάλι Μικρών 2026: Παρέλαση με χαμόγελα, χρώμα, παιχνίδι και ζωντάνια! Φωτογραφίες από τα καλύτερα στιγμιότυπα