«Θερίζει» η γρίπη – Τους 13 έφτασαν σήμερα οι νεκροί

19/01/2016 | 18:28

Ακόμα δεν έχει τελειώσει ο Ιανουάριος και 44 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ με σοβαρές επιπλοκές από την γρίπη, ενώ συνολικά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας τον φετινό χειμώνα έχουν νοσηλευθεί 73 άτομα.

Μόνο σήμερα άλλοι 16 ασθενείς διαγνώστηκαν επίσημα με γρίπη ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 13 από 9 που ήταν μόλις χθες το πρωί!

Οι περισσότεροι από όσους έχασαν την ζωή τους δεν είχαν εμβολιαστεί με το αντιγριπικό εμβόλιο, ενώ προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι φέτος ο ιός Η1Ν1 είναι πιο επιθετικός παρά το γεγονός ότι καλύπτεται από το αντιγριπικό εμβόλιο και έχει πια “παλιώσει” καθώς κυκλοφορεί από τον χειμώνα 2009-2010.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Παθολογίας και συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σωτήρης Τσιόδρας, το 70% των ατόμων που νοσηλεύονται είναι κάτω των 60 ετών!

Με το κύμα γρίπης να είναι σε πλήρη έξαρση και πολλούς να παραμένουν ανεμβολίαστους, το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει:

Εμβολιασμό ακόμα και τώρα όσων ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Παραμονή στο σπίτι για όποιον παρουσιάσει συμπτώματα.

Υγιεινή των χειρών με τακτικό πλύσιμο και αποφυγή χειραψίας.

Αποφυγή των χώρων με πολλά άτομα και αποφυγή όσων δείχνουν άρρωστοι.

Αν το δεύτερο 24ωρο της νόσησης υπάρξει επιδείνωση, πρέπει να ειδοποιηθεί γιατρός ή να επισκεφτούν νοσοκομείο.

Πηγή: iatropedia.gr

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Μανέτας

Σοκ στην Αχαΐα: 62χρονη έσερνε από τα μαλλιά και έπνιγε την αδερφή της – “Βάρα την κι άλλο”, φώναζε ο σύζυγος

Δύο πνιγμοί μέσα σε λίγες ώρες σε παραλίες της Αχαΐας

Τροχαίο στα Τσουκαλαίικα – ΙΧ έπεσε πάνω σε φορτηγάκι, μία τραυματίας (ΦΩΤΟ)

ΝΔ: Με τηλέφωνα από την Αθήνα προτείνουν για πρόεδρο της ΔΕΕΠ τον Μάκη Κατσιγιάννη

Πάτρα: «Έφυγε» η γιατρός Λίλιαν Κωστοπούλου

Μίνι Περιμετρική Πάτρας: Ατελείωτο μποτιλιάρισμα στο ύψος του κόμβου Κουρτέση (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αυτοκίνητο έπεσε σε τζαμαρία σούπερ μάρκετ (ΦΩΤΟ)