Σε έξαρση η γρίπη στην Ιταλία

06/01/2018 | 05:04

Το τελευταίο τριήμερο, επτά εκατομμύρια Ιταλοί έσπευσαν στον οικογενειακό τους γιατρό, διότι παρουσίαζαν συμπτώματα γρίπης.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το ποσοστό αυτό παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 30% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2016. Η Ιταλική Ομοσπονδία Παθολόγων, παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών αποτελείται από ηλικιωμένους και άτομα με χρόνιες παθήσεις.

H εφημερίδα La Stampa γράφει, παράλληλα, ότι η μεγαλύτερη διάδοση της γρίπης αναμένεται να καταγραφεί στα μέσα Ιανουαρίου, ενώ πολλοί γιατροί συμβουλεύουν τους πολίτες, σε περίπτωση που δεν παρουσιάζουν επιπλοκές, να μην πάρουν αντιβιοτικά και να μην σπεύδουν στα πρώτων βοηθειών. Αιτία της αύξησης των κρουσμάτων γρίπης, φέτος, είναι και το κύμα ψύχους που έπληξε όλες τις περιοχές της Ιταλίας, τις περασμένες ημέρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας