Κορονοϊός: Ανθεκτικός και το καλοκαίρι εκτιμά το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων

25/03/2020 | 23:18

Η ζέστη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν θεωρείται πιθανόν ότι θα σταματήσει τη μετάδοση του κορονοϊού και κάθε ευρωπαϊκή χώρα θα πρέπει να ενεργήσει άμεσα, ώστε να μην μείνει χωρίς κρεβάτια σε ΜΕΘ, μέχρι τα μέσα Απριλίου, προειδοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Σύμφωνα με έρευνα, που επικαλείται, ο κορονοϊός δεν γίνεται λιγότερο επικίνδυνος σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας. Η έρευνα αξιοποιεί προκαταρκτικά στοιχεία από το ξέσπασμα του κορονοϊού στην Κίνα που υποδηλώνουν ότι ο ιός έχει υψηλά επίπεδα αναπαραγωγής σε τροπικά μέρη με υψηλή υγρασία.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αυτά τα στοιχεία υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα να εφαρμοστούν δραστικά μέτρα, όπως η απομόνωση των ανθρώπων που έχουν νοσήσει, η εργασία εξ’ αποστάσεως και το κλείσιμο των σχολείων.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)