Χ. Γώγος: Τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν γρήγορα – Ανησυχία από τη διασπορά του κορονοϊού

05/08/2020 | 09:18

Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η χαλάρωση και η διασπορά του ιού όπως είπε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Τα χθεσινά κρούσματα να ανέβασαν τον δείκτη R στο 1, είπε ο κ. Γώγος, και είναι κάτι που ανησυχεί τους ειδικούς ιδιαίτερα, καθώς φαίνεται η επιδημία να έχει ανοδική τάση.

«Είμαστε σε φάση που τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν γρήγορα», τόνισε και προσέθεσε πως αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη.

Επίσης, ανέφερε ότι ενδέχεται να υπάρξει και κλιμάκωση στα μέτρα αν συνεχιστεί αυτή η ανοδική τάση.

Βασικό πρόβλημα παραμένει το θέμα με τους ασυμπτωματικούς φορείς του ιού. Αποτελεσματικό μέτρο δεν υπάρχει, όπως εξήγησε.

«Ο ολιγοσυμπτωματικός είναι περισσότερο μεταδοτικός από τον τελείως ασυμπτωματικό», επεσήμανε ο κ. Γώγος μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Σχετικά με τη έξαρση του ιού λόγω της κινητικότητας των νέων που δεν τηρούν τα μέτρα ο καθηγητής είπε πως «η περίοδος αυτή είναι η περίοδος των νέων. Είναι δεδομένο ότι κυρίως οι νέοι μεταδίδουν τον κοροναϊό.»

Πρέπει να βρούμε έναν αποτελεσματικότερο τρόπο επικοινωνίας μαζί τους, ανέφερε ο καθηγητής.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας ανοίγεται στον κόσμο

Ο Δήμος Ζαχάρως υποδέχεται κινηματογραφική παραγωγή διεθνούς απήχησης στην παραλία του Καϊάφα

Επαναλειτουργεί ο Βιολογικός Καθαρισμός της Κάτω Αχαΐας μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου και της ΔΕΥΑΔ

Νίκος Ανδρουλάκης: Άριστοι στην κακοδιαχείριση και πρωταθλητές στα πρόστιμα

Συγχαρητήρια Τάκη Πετρόπουλου για τις επιτυχίες των γυναικείων ομάδων των ΝΕΠ και ΝΟΠ

Στη Ναυπακτία ο παγκόσμιος πρωταθλητής Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ – ΒΙΝΤΕΟ

Πανελλήνιες 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση μέσω sms για τις βαθμολογίες

Φιλανθρωπική βραδιά του ενοριακού Ναού Αγίου Νικολάου Πατρών – ΦΩΤΟ