ΠΟΥ: Τα εμβόλια του COVAX έχουν φθάσει σε πάνω από 100 χώρες

08/04/2021 | 17:54

Ο μηχανισμός εμβολίων COVAX έχει παραδώσει σχεδόν 38,4 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 σε πάνω από 100 χώρες και οικονομίες σε έξι ηπείρους έως σήμερα, έξι εβδομάδες αφότου ξεκίνησε να διανέμει τις προμήθειες αυτές, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Παρά το πλήγμα από τη μειωμένη διαθεσιμότητα προμηθειών τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και την υψηλότερη ζήτηση στην Ινδία, όπου παρασκευάζεται η μεγαλύτερη ποσότητα του εμβολίου της AstraZeneca, ο COVAX αναμένει να παραδώσει δόσεις σε όλες τις οικονομίες που τις έχουν ζητήσει το πρώτο εξάμηνο του 2021, όπως ανακοίνωσε η συμμαχία εμβολίων GAVI και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

«Με βάση την νεότερη πρόβλεψή μας για τις προμήθειες, ο COVAX αναμένει να παραδώσει τουλάχιστον 2 δισεκ. δόσεις εμβολίων το 2021», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Παράλληλα, θα επεκταθεί το χαρτοφυλάκιο εμβολίων του, που αυτή τη στιγμή βασίζεται σε σκευάσματα της AstraZeneca και των Pfizer/BioNTech.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν την προώθησή τους σε ουκρανικές περιφέρειες

Αγρίνιο: Έφυγε από τη ζωή ο Ταξίαρχος ε.α Παύλος Γιαννιώτης

Δολοφονία καθηγητή: Περίεργη εξαφάνιση προσώπου από το περιβάλλον του

Δήμος Αγρινίου και Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας προσέφεραν κράνη σε δικυκλιστές

Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα 8 οχημάτων – 5 τραυματίες

Καλάβρυτα: Κινητοποίηση για δύο πεζοπόρους στη Ζαχλωρού

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Mέτρα προστασίας από τον καύσωνα

Το αστυνομικό δελτίο της Δυτικής Ελλάδας