Παιδεία είμαστε εμείς

10/06/2020 | 15:24

Παιδεία δεν είναι οι σπουδές και τα ακαδημαϊκά πτυχία. Παιδεία είναι οι αξίες μας, οι αρχές μας. Πράγματα που δεν διδάσκονται στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, αλλά μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία.

Παιδεία είναι η συμπόνια, η αλληλεγγύη. Η ηλικιωμένη κυρία που θα την βοηθήσουμε να περάσει το δρόμο, ο άστεγος που θα του προσφέρουμε ένα κομμάτι ψωμί, ακόμη και το αδέσποτο ζωάκι που θα φροντίσουμε. Η μεγαλοψυχία μας.

Παιδεία είναι η προσωπικότητά μας. Ο σεβασμός στους νόμους της πολιτείας, ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε, που μιλάμε, που ντυνόμαστε, που τρώμε, και οτιδήποτε μας κάνει ξεχωριστούς. Ακόμη και η μουσική που ακούμε και ο τρόπος που μας αρέσει να διασκεδάζουμε.

Παιδεία είναι οι επιλογές μας, οι αποφάσεις μας, οι στόχοι μας, οι φιλοδοξίες μας για τη ζωή και τα σχέδια για το μέλλον μας. Η ενέργεια και το πάθος για δημιουργία και εξέλιξη.

Παιδεία είμαστε εμείς. Η ελευθερία μας, η θέλησή μας να αντιδρούμε στις αδικίες, να προστατεύουμε τον αδύναμο. Η επιλογή του δύσβατου δρόμου της μοναξιάς, και της αξιοπρέπειας. Οι ανησυχίες μας και οι θυσίες για το κοινό καλό.

«Παιδεία είναι αυτό που επιβιώνει όταν όλα όσα έχουν μαθευτεί ξεχνιούνται» – B.F. Skinner.

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Αναστάτωση σε συρμό του Προαστιακού – Άνδρας παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο κορίτσι, συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Μας πήρε και μας σήκωσε και σήμερα ο αέρας – Δεν σταματούν τα περιστατικά με πτώσεις δένδρων και αιωρούμενα αντικείμενα

Πάτρα: Έπεσε το δένδρο και δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους!