«Η Ημέρα της Ευρώπης: Ενότητα, Δημοκρατία και Συμμετοχή» 

09/05/2024 | 13:53

Η 9η Μαΐου αποτελεί την Ημέρα της Ευρώπης, μια ημέρα αφιερωμένη στην ειρήνη και την ενότητα στην Γηραιά Ήπειρο. Αυτή η ημερομηνία σηματοδοτεί την επέτειο της διακήρυξης του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών Ρόμπερτ Σουμάν το 1950.

Είναι ο πολιτικός που πρότεινε τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα, που είναι η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια υπενθύμιση για τον ρόλο που παίζει η Ευρώπη στην παγκόσμια σκηνή, καθώς και για τις αξίες που προασπίζεται: τη δημοκρατία, την ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία.

Με τις ευρωεκλογές να πλησιάζουν στις 9 Ιουνίου, η συμμετοχή μας σε αυτές είναι ζωτικής σημασίας. Κάθε ψήφος μετράει στην επιλογή των ατόμων που θα εκπροσωπήσουν τα συμφέροντά μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη διαμόρφωση έτσι του μέλλοντος της Ευρώπης Ας δράξουμε λοιπόν την ευκαιρία να ανανεώσουμε τη δέσμευση και την πίστη μας στις ευρωπαϊκές αξίες και ας δείξουμε έτσι έμπρακτα τη στήριξή μας στη δημοκρατική διαδικασία της ψηφοφορίας στις ευρωεκλογές.

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Θλίψη σε Πάτρα και Μεσολόγγι: «Έφυγε» ξαφνικά στα 54 του ο διακεκριμένος επιστήμονας Ασημάκης Γριβόπουλος

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)

Έδωσε ζωή με τον θάνατό του ο Αλέξανδρος! Χάρισαν τα όργανά του! Συγκλονίζει η τραγωδία στο Λάππα

Πάτρα: 56χρονη βρέθηκε νεκρή στην οικία της

Τραγωδία στην Πάτρα: 49χρονος βρέθηκε νεκρός

Τροχαίο–σοκ στην Περιβόλα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός έπεσε σε τρύπα κάτω από το όχημα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σε σοκαριστικό τροχαίο – Τα οχήματα κατέληξαν σε πόρτα επιχείρησης!