Το κρυφό πρόσωπο των μουλάδων του Ιράν

28/10/2024 | 20:04

Του Αθ. Χ. Παπανδρόπουλου

 

Κορυφαίος Γαλλο-Ιρανός πολιτικός και πολεμικός  ρεπόρτερ, ο Εμμανουήλ Ραζαβί, 59 ετών, τα τριάντα τελευταία χρόνια έχει καλύψει όλες τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, γνωρίζει δε όσο λίγοι τα τεκταινόμενα σε έναν χώρο όπου ο  μυστικισμός, ο θρησκευτικός φανατισμός, η βία και η οργανωμένη απάτη αποτελούν γνωρίσματα κοινωνιών που ζουν ακόμα στην εποχή των φυλών και σίγουρα επηρεάζονται από αυτές τις γήινες θάλασσες που είναι οι έρημοι. 

Εξάλλου, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι έως ένα βαθμό, το μίσος των Αράβων για τους Ισραηλίτες οφείλεται στο γεγονός ότι οι τελευταίοι, μετέτρεψαν  ένα κομμάτι της ερήμου σε εύφορη γη παραγωγής τροφίμων και λουλουδιών.

Τούτων λεχθέντων, ο Εμμανουέλ Ροζαβί, ένα μέρος των ερευνών του σε δημοσιογραφικό επίπεδο το αφιέρωσε στην σχολαστική και σε βάθος ανάλυση του ιρανικού ισλαμικού κράτους των μουλάδων, το οποίο στο βιβλίο του με τίτλο «Το κρυφό πρόσωπο των μουλάδων» (Εκδόσεις CERF στη Γαλλία), χωρίς δισταγμό αποκαλεί «μοναδικό κράτος εγκληματική οργάνωση στον κόσμο».

Στο πλαίσιο αυτό, ο συγγραφέας, με εντυπωσιακά στοιχεία και συνεντεύξεις, εξηγεί πως οι μουλάδες σχηματίζουν μια πραγματική μαφία η οποία λυμαίνεται κυριολεκτικά το Ιράν και ως ύπατο στόχο της έχει τη διάβρωση και κατάρρευση των δυτικών δημοκρατιών και ειδικότερα του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού. Περιττό να τονιστεί βέβαια ότι οι μουλάδες έχουν πλήρως κατεδαφίσει κάθε στοιχείο πολιτισμού της αρχαίας Περσίας , με την οποίαν εξάλλου τίποτε δεν τους συνδέει.

Ειδικά για την Ευρώπη, το σχέδιο των μουλάδων είναι να την κατακλύσουν με ναρκωτικά και με θρησκευτικό φανατισμό στα σχολεία κυρίως, σε χώρες με υψηλό ποσοστό μουσουλμάνων μεταναστών από τη Β.Αφρική. Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία και εν μέρει η Ιταλία είναι οι κύριο στόχοι του Ιράν, το οποίο χρηματοδοτεί αφειδώς ακροαριστερά πολιτικά μορφώματα και ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες.

Εσχάτως δε, επισημαίνει ο Εμμ. Ροζαβί, οι μουλάδες εκπροσωπούνται και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από Γαλλίδα ευρωβουλευτή που ανήκει στο γαλλικό ακροαριστερό κόμμα του Ζαν-Λύκ Μελανσόν.  

«Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πολιτικοί, διπλωμάτες και πανεπιστημιακοί, αδυνατούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν την πραγματική φύση ενός εγκληματικού δήθεν θρησκευτικού καθεστώτος, στους κόλπους του οποίου οι πασνταράν, οι πρεσμεργκά, οι έμποροι ναρκωτικών, οι πράκτορες και κάποιοι επιχειρηματίες, σχηματίζουν ένα απίστευτης βίας, διαφθοράς και κυνισμού βρώμικο σύστημα, το οποίο δεν μπορεί να επιβιώσει παρά μόνον μέσω τρομοκρατίας, εγκλημάτων και εξαγοράς συνειδήσεων….».

Και το ερώτημά μας είναι: με ένα τέτοιο σύστημα τι μπορεί να συζητήσει ένας διπλωμάτης και σε ποιο επίπεδο?

Τραγωδία στην Αχαΐα – “Έσβησε” 6χρονη

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τριών ατόμων – Βγήκαν μαχαίρια!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή – «Φόνισσα» φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)