Πάτρα: Οι εκδηλώσεις του δήμου για τα Κούλουμα

13/03/2016 | 17:10

Μια πόλη, η πλαζ της, οι χαρταετοί, τα σαρακοστιανά , ο χορός  και το τραγούδι, συνθέτουν το πάζλ για τον εορτασμό της Καθαρής Δευτέρας (κούλουμα) στην Πάτρα.

 

Το… σενάριο και για φέτος υπογράφει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους και όλες πατρινούς και μη.

 

Το ραντεβού είναι για τις 11.00 το πρωί της Καθαρής Δευτέρας στο χώρο της πλαζ, με τους ταχυδακτυλουργούς να ξεκινούν τα δρώμενα και με αποδέκτες πρώτα από όλα τα παιδιά.

 

Στις 12.00 το μεσημέρι ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, ενώ αμέσως μετά τη σκυτάλη θα πάρει το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

 

Από τις  12.30’ η Minnie και ο Mickey θα περιδιαβαίνουν το χώρο της πλαζ, όπου θα χορεύουν και θα φωτογραφίζονται με μικρούς και μεγάλους.

 

Η ορχήστρα του Μουσικού Εργαστηρίου από τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο, θα αναλάβει λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι,  μέσα από μουσικούς δρόμους να διασκεδάσει τις χιλιάδες των επισκεπτών οι οποίοι αναμένονται και φέτος  στο χώρο της πλαζ.

Όλα αυτά συνοδεία σαρακοστιανών εδεσμάτων, λαγάνας, άφθονου κρασιού και μπύρας τα οποία θα διατεθούν δωρεάν.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ

Εν τω μεταξύ, ανάλογο γλέντι, θα στηθεί και στην άλλη πλευρά της πόλης, στο Νότιο Πάρκο που έχει διαμορφώσει η Δημοτική Αρχή.

Στις εκδηλώσεις θα πάρουν μέρος η ορχήστρα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, με λαϊκό πρόγραμμα και τα χορευτικά συγκροτήματα των Εκπολιτιστικών Συλλόγων του Νοτίου Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων.

Και στο Νότιο Πάρκο, το γλέντι θα συνοδευτεί από σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνες και κρασί, τα οποία θα διατεθούν δωρεάν.

 

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ