“Bright Side Study Room”: 1η Λογοτεχική συνάντηση με θέμα το βιβλίο “Γκιακ” του Δημοσθένη Παπαμάρκου

10/12/2018 | 10:33

Την 1η Λογοτεχνική Συνάντηση, διοργανώνει το Bright Side Study Room (Φιλοποίμενος 45), την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, στις 6.30μμ, με θέμα το βιβλίο “Γκιακ” του Δημοσθένη Παπαμάρκου, θα πραγματοποιηθεί φιλολογική ανάλυση από την εκπαιδευτικό και φιλόλογο Γιώτα Ξυλιά, θα διαβαστούν κριτικές από την εκπαιδευτικό Βούλα Αβραμίδου και αποσπάσματα από την Γεωργία Καραμπέτσου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Οι ήρωες αυτών των διηγημάτων, στρατιώτες που πολέμησαν στη μικρασιατική εκστρατεία, έρχονται αντιμέτωποι με τους ρόλους που τους επιβάλλουν οι παραδοσιακοί κανόνες και το βίωμα του πολέμου. 
Συγκρούονται, υποτάσσονται, ζουν εν κρυπτώ ή φεύγουν. 

Το γκιακ είναι το αίμα, ο συγγενικός δεσμός και ο νόμος του αίματος που σκιάζει τις ζωές τους. Με έναν τραχύ προφορικό λόγο, οι ιστορίες τους αφηγούνται την απώλεια προσανατολισμού, την αδυναμία τους να συμβιβάσουν τους κώδικες της παράδοσης με τα συναισθήματα και τη συνείδησή τους.

Γερμανία: «Σείστηκε» η «Allianz Arena» στο αντίο του Μίλερ

Τα μυστικά για ένα τέλειο Γαλλικό Φιλί

Σεπόλια: «Του έριξαν δύο φορές και φύγανε» λέει ο πατέρας του 17χρονου που τραυματίστηκε στους πυροβολισμούς

Περπάτημα: Πόσα λεπτά την ημέρα μας βοηθούν να χάσουμε τα έξτρα κιλά;

ΛΔ Κονγκό: Τουλάχιστον 104 νεκροί από τις πλημμύρες στις όχθες της λίμνης Τανγκανίκα

Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Ισοπαλία στο πορτογαλικό ντέρμπι με «μαγικό» Βαγγέλη Παυλίδη

Μάκης Βορίδης για το μεταναστευτικό: «Για τους παράνομους μετανάστες πρέπει να υπάρχει κύρωση – Αυτό σημαίνει φυλακή»

Ατλέτικο Μαδρίτης – Σοσιεδάδ 4-0: Ο εντυπωσιακός Σέρλοθ «καθάρισε» για τους γηπεδούχους