Πάτρα: «Ταξιδεύοντας με ανοιχτά πανιά» το Σάββατο

13/02/2020 | 17:32

Σε μια προσπάθεια σύνδεσης του Πατρινού Καρναβαλιού με τον Ναυταθλητισμό ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου «Ιάσων» και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας συν διοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

Κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση θα έχει ο νέος εξομοιωτής ιστιοπλοϊας για παιδιά που κατασκευάστηκε από τα μέλη του ομίλου. Ο εξομοιωτής είναι ένα σκάφος optimist σε ρόδες όπου τα παιδιά μπορούν με ασφάλεια να δοκιμάσουν και να κάνουν τα πρώτα βήματα στον χώρο της ιστιοπλοϊας. Θα υπάρχει ένας διάδρομος κατά μήκος της κατηφόρας της πλατείας με τα παιδιά να μπαίνουν ένα ένα στο σκάφος και να κάνουν τη διαδρομή. Επιπλέον θα είναι τοποθετημένα περιμετρικά σκάφη του ομίλου (Laser & Optimist) σε τρέιλερ αλλά και ιστιοσανίδες (windsurf), SUP και το νέο σκάφος του ομίλου Ωκεάνιου Καγιάκ. Το δεύτερο δρώμενο της εκδήλωσης αφορά στον δεύτερο εξομοιωτή για windsurf. Οι δυο εξομοιωτές παρουσιάστηκαν και στην πρόσφατη μεγάλη καρναβαλική γιορτή της περασμένης Κυριακής στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων στην Πλαζ της Αγυιάς με αφορμή τα πρώτα παιχνίδια πλατείας του 55ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου βασικό ρόλο θα έχουν οι μικροί αθλητές ιστιοπλοϊας οι οποίοι με ενθουσιασμό δέχτηκαν την ιδέα.

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία