Με σύνθημα: «Συνεργαζόμαστε – Δημιουργούμε – Καινοτομούμε» ξεκίνησε σήμερα η 9η Εκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ 2026.
Η Patras IQ αποτελεί μια μακροχρόνια αναπτυξιακή πρωτοβουλία που ενισχύει τη μεταφορά τεχνογνωσίας, τη δικτύωση και τη δημιουργία συνεργειών μεταξύ πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, επιχειρήσεων, νεοφυών σχημάτων και θεσμικών φορέων.
Φέτος πραγματοποιείται Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου – Σάββατο 28 Φεβρουαρίου – Κυριακή 1 Μαρτίου 2026 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Στόχος της είναι η δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα, μέσω της εφαρμογής καινοτόμων ιδεών για την ανάπτυξη νέων και την βελτιστοποίηση υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών στο εθνικό και παγκόσμιο γίγνεσθαι. Σκοπός της είναι η αξιοποίηση της γνώσης με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας.
Η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας αποτελεί συνεργασία των Υπουργείων Ανάπτυξης και Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας με αντικειμενικό στόχο την υποστήριξη της έξυπνης ανάπτυξης.
