Το Ελληνικό Δημόσιο εκδίδει ξανά 10ετή ομόλογα

10/02/2026 | 21:59

Το Ελληνικό Δημόσιο προχωρά αύριο σε έξοδο στις αγορές με 10ετές ομόλογο, όπως γνωστοποίησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία επανέκδοσης Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, με σταθερό επιτόκιο 3,375% και ημερομηνία λήξης την 16η Ιουνίου 2036.

Η επανέκδοση αυτή έχει ως κύριο στόχο την κάλυψη της επενδυτικής ζήτησης, ενώ παράλληλα αποσκοπεί στη βελτίωση της ρευστότητας και της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. Το ανώτατο ποσό που θα διατεθεί μέσω της δημοπρασίας ανέρχεται σε έως 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) έχει οριστεί για την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2026 (Τ+5).

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία θα έχουν αποκλειστικά οι Βασικοί Διαπραγματευτές, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους, ο οποίος ισχύει από 1/1/2026. Οι προσφορές θα υποβληθούν μέσω της ΗΔΑΤ, με δυνατότητα έως πέντε ανταγωνιστικών προσφορών ανά διαπραγματευτή, οι οποίες θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο έως τις 12:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) της 11ης Φεβρουαρίου 2026.

Οι ανταγωνιστικές προσφορές θα γίνονται δεκτές διαδοχικά στις τιμές που ζητούνται, μέχρι την πλήρη κάλυψη του δημοπρατούμενου ποσού, ενώ μόνο ανταγωνιστικές προσφορές θα ληφθούν υπόψη στη συγκεκριμένη δημοπρασία. Τέλος, διευκρινίζεται ότι δεν θα καταβληθεί καμία προμήθεια για τα ομόλογα.

ertnews.gr

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)