Κίνα: Ναυτικές και αεροπορικές περιπολίες πραγματοποιήθηκαν στη Νότια Σινική Θάλασσα

07/02/2026 | 16:38

Η Κίνα πραγματοποίησε ναυτικές και αεροπορικές περιπολίες στηΝότια Σινική Θάλασσααπό τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με μία σημερινή ανακοίνωση της Διοίκησης του Κινεζικού Νότιου Θεάτρου Επιχειρήσεων.

“Σε μία προσπάθεια πρόκλησης προβλημάτων στη Νότια Σινική Θάλασσα, η πλευρά των Φιλιππίνων παρέσυρε χώρες εκτός της περιοχής, πραγματοποιώντας τη λεγόμενη ‘διμερή αεροπορική περιπολία’ και υπονομεύοντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή”, ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Οι δυνάμεις της Διοίκησης του Νοτίου Θεάτρου Επιχειρήσεων θα παραμείνουν σε υψηλή ετοιμότητα διασφαλίζοντας αποφασιστικά την εδαφική ακεραιότητα, τα δικαιώματα ναυσιπλοΐας, αλλά και τα συμφέροντα της Κίνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η πρεσβεία των Φιλιππίνων στο Πεκίνο δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού.

ertnews.gr

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής