σπιράλ: Επίσκεψη του σπιράλ στο 1ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας

28/06/2021 | 14:00

 

Θέλοντας να χαιρετήσει την κίνηση της συγκέντρωσης κάτω από́ την ίδια στέγη φορέων κοινωνικής φροντίδας, το σπιράλ με αντιπροσωπεία του, παραβρέθηκε στο 1ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, στο δημοτικό χώρο του πάρκου εκπαιδευτικών δράσεων της πλαζ Αγυιάς, το Σάββατο και την Κυριακή́ 26 & 27/06/2021.

Σωματεία, σύλλογοι και δομές παρουσίασαν το κοινωνικό τους έργο και τις δράσεις προσφοράς και όσοι επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το μεράκι, την αυταπάρνηση και την παραγωγή έργου από όλους τους συμμετέχοντες, καθέναν στον τομέα του. Εκτέθηκαν, επιπλέον, ζητήματα και προβληματισμοί́, στόχοι και οράματα, που το σπιράλ άκουσε με πολλή́ προσοχή́ και με διάθεση υποστήριξης.

Στο περιθώριο του Φεστιβάλ, δυσφορία προκάλεσε στα μέλη της παράταξης -και προφανώς σε διοργανωτές, συμμετέχοντες και επισκέπτες της εκδήλωσης- η κακή εικόνα των εγκαταστάσεων της πλαζ. Σκουπίδια, παρκαρισμένα και διερχόμενα δίκυκλα, πλημμελής συντήρηση στους χώρους δημιουργούσαν μια δυσάρεστη κατάσταση, που δεν τιμά τον Δήμο Πατρέων. Συντελεστές τέτοιων δράσεων καθώς και οι λουόμενοι συμπολίτες μας, που επισκέπτονται την πλαζ καθημερινά, αξίζουν καλύτερης υποδοχής και αντιμετώπισης.

Παρόντες στην εκδήλωση εκ μέρους του σπιράλ ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Θάνος Δούρος, ο γραμματέας της παράταξης Γιώργος Σιγαλός, η Ευαγγελία Βαβαρούτα, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και η Μαρία Γούβη, μέλος της ομάδας εργασίας #κοινωνία

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Αντώνης Λάγιος

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδελφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αχαΐα: Νεαρός βρέθηκε κρεμασμένος σε θερμοκήπιο – Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Ακτή Δυμαίων: Άνοιξε το ρεύμα προς Πάτρα – Απειλούνται σπίτια, νερό και στα κάθετα δρομάκια (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία – Πάτρα: Ζητήθηκε η εκκένωση σπιτιού, εξαιτίας της κατολίσθησης