Κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο από τον Καραλή με άλμα στα 5.93μ.

26/01/2026 | 08:20

Με εντυπωσιακό τρόπο άνοιξε τη χειμερινή του σεζόν ο Εμμανουήλ Καραλής, επιβεβαιώνοντας από νωρίς την εξαιρετική αγωνιστική του κατάσταση.

Ο «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής του 2025 ξεπέρασε τα 5,93 μ. στο επί κοντώ στο μίτινγκ του Λοτζ, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση της χρονιάς παγκοσμίως, αλλά και το καλύτερο ντεμπούτο της καριέρας του.

Παρότι χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να περάσει το συγκεκριμένο ύψος, το άλμα του ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Στη συνέχεια επέλεξε να ανεβάσει τον πήχη στα 6,07 μ., χωρίς όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει επιτυχημένη προσπάθεια.

Ο αθλητής των Χάρη Καραλή και Μάρτσιν Στσεπάνσκι ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,70 μ., τα οποία πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια, πραγματοποιώντας ουσιαστικά μια πρώτη δοκιμαστική εμφάνιση ενόψει των απαιτητικών υποχρεώσεων της σεζόν. Κορυφαίος στόχος αποτελεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τορούν, όπου θα επιδιώξει να διεκδικήσει τη διάκριση απέναντι στον Μόντο Ντουπλάντις.

Ο 27χρονος κατέκτησε την πρώτη θέση στο μίτινγκ του Λοτζ, εξασφαλίζοντας παράλληλα και το όριο πρόκρισης (5,90 μ.) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο επόμενος αγώνας του είναι προγραμματισμένος για τις 31 του μήνα στην Καέν της Γαλλίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καραλής είναι κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ τόσο στον κλειστό στίβο με 6,05 μ., όσο και στον ανοιχτό με 6,08 μ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Πάτρα: Αναστάτωση σε συρμό του Προαστιακού – Άνδρας παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο κορίτσι, συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ