Μερτς: Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα προστατεύσουν τη Γροιλανδία από την απειλή της Ρωσίας

22/01/2026 | 13:12

Ο Γερμανός καγκελάριος, Φρίντριχ Μερτς, χαιρέτισε το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την απειλή που θέτει η Ρωσία στην Αρκτική» και δεσμεύτηκε ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα «προστατεύσουν από κοινού τη Δανία, τη Γροιλανδία και τον βορρά από την απειλή που θέτει η Ρωσία».

Τόνισε πως η απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να «υποχωρήσει από τις απειλές» για κατάληψη της Γροιλανδίας μέσω της βίας αποτελεί ένα βήμα σε «σωστή κατεύθυνση».

«Οποιαδήποτε απειλή για την απόκτηση ευρωπαϊκού εδάφους με τη βία θα ήταν απαράδεκτη», υπογράμμισε ο Μερτς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

«Οι νέοι δασμοί θα υπονόμευαν επίσης τα θεμέλια των διατλαντικών σχέσεων», πρόσθεσε.

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου