Παρουσίαση σήμερα του βιβλίου «Αναστοχαστικές προσεγγίσεις σε τυπικά και εναλλακτικά πλαίσια εκπαίδευσης»

13/10/2021 | 10:48

 

 

Το «Πολύεδρο» και οι εκδόσεις Gutenberg παρουσιάζουν το βιβλίο της Κατερίνας Γιόφτσαλη & της Χαρίκλειας Πίτσου «Αναστοχαστικές προσεγγίσεις σε τυπικά και εναλλακτικά πλαίσια εκπαίδευσης» 

την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στις 7:00 το βράδυ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιώργος Νικολάου , Πρόεδρος & Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και  Κοινωνικής  Εργασίας Παν/μίου Πατρών και ο Γιώργος Σταμέλος, Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας Παν/μίου Πατρών.

Την παρουσίαση του βιβλίου θα πλαισιώσει μουσικά με το σαξόφωνό του ο Σταύρος Ξιούρας, ενώ το συντονισμό της βραδιάς θα έχει ο Αλέξανδρος Χάιδας, φιλόλογος.

Στο τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας Χαρίκλεια (Χαρά) Πίτσου θα συνομιλήσει με το κοινό.

Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε μελλοντικούς και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς αλλά και σε όποια/ον ανα-στοχάζεται. Φιλοδοξεί να αναδείξει την ιδιαίτερη συμβολή του αναστοχασμού στην εκπαιδευτική διαδικασία και δη στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης που παρέχεται στα Τμήματα Επιστημών Εκπαίδευσης και Αγωγής. Κύρια επιδίωξη είναι η/ο αναγνώστρια/της να προσεγγίσει την έννοια του αναστοχασμού και τη συμβολή του στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου σε τυπικά και εναλλακτικά πλαίσια εκ-παίδευσης. Παράλληλα, παρουσιάζεται το μοντέλο «Μελέτη Μαθήματος-Lesson Study» και μια μεθοδολογική πρόταση προσαρμοσμένη σε αυτό, καθώς μπορεί να συμβάλει στην υποστήριξη και ενδυνάμωση της επαγγελματικής ανάπτυξης και μάθησης του (μελλοντικού) εκπαιδευτικού, ως ερευνητή και συνδιαμορφωτή της εκπαιδευτικής πράξης, παρέχοντας εργαλεία ενίσχυσης της στοχαστικο-κριτικής σκέψης. Τέλος, παρουσιάζονται κείμενα μελλοντικών εκπαιδευτικών από εφαρμοσμένες εκπαιδευτικές πρακτικές σε τυπικά και εναλλακτικά πλαίσια εκπαίδευσης με σκοπό να λειτουργήσουν διαλεκτικά με τον αναγνώστη ωθώντας και ενισχύοντας τον αναστοχασμό του.

 

Η Δρ Κατερίνα Γιόφτσαλη εργάζεται ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό στο ΤΕΕΠΗ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Επίσης, έχει εργαστεί ως νηπιαγωγός, μουσειοπαιδαγωγός και επιμορφώτρια σεμιναρίων μουσειακής αγωγής. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται θέματα Μουσειακής Εκπαίδευσης, Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής σε τυπικά και εναλλακτικά πλαίσια εκπαίδευσης, καθώς και επαγγελματικής ανάπτυξης και μάθησης μελλοντικών και εν ενεργεία εκπαιδευτικών.

 

Η Δρ Χαρίκλεια Πίτσου εργάζεται ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό στο ΤΕΠΕΚΕ του Πανεπιστημίου Πατρών. Προσφέρει επίσης ακαδημαϊκό έργο στο ΕΑΠ και στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Στο πεδίο των ερευνητικών ενδιαφερόντων της περιλαμβάνονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική και η Δια βίου Μάθηση. Βιβλία και επιστημονικά άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στην ελληνική, την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα. 

.Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα γίνει στον εσωτερικό χώρο τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα.

Η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη λόγω υγειονομικών συνθηκών.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2610 277342
Πολύεδρο, Κανακάρη 147 Πάτρα

Τραγωδία στην Αχαΐα – “Έσβησε” 6χρονη

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τριών ατόμων – Βγήκαν μαχαίρια!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή – «Φόνισσα» φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)