Στον εισαγγελέα το βίντεο για τον Βαρουφάκη που λέει ότι έχει κάνει ναρκωτικά: Θα εξεταστεί αν προκύπτουν έκνομες ενέργειες

07/01/2026 | 17:47

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία αποστέλλει στον εισαγγελέα το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Γιάννης Βαρουφάκης να αναφέρεται στα ναρκωτικά, προκειμένου να εξεταστεί αν από το περιεχόμενό του προκύπτουν ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα.

Οι αρμόδιες αρχές μελετούν το υλικό, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν την έναρξη ποινικής διαδικασίας. Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία θα κρίνει αν οι συγκεκριμένες δηλώσεις εμπίπτουν στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου ή αν ξεπερνούν τα όρια του νόμου και απαιτούν περαιτέρω ενέργειες.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε από τους Gaia Mercuri και Dimitris Petrichos, στο podcast που παρουσιάζουν, αν έχει κάνει χρήση ουσιών και απάντησε: «Βέβαια, αυτό έλειπε. Δεν είμαι σαν τον Μπιλ Κλίντον που είπε “I don’t inhale”. Είμαι και λίγο βαρετός…». Οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι αυτές που οδήγησαν τις αρχές να εξετάσουν το υλικό και να παρέμβουν.

ereportaz.gr

Πάτρα: Ο πρωταγωνιστής της θανατηφόρας επίθεσης στο “Αβαντάζ” ήταν ένας 26χρονος-Τι αποκαλύπτει το καταγραφικό του καταστήματος, το οποίο οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν!

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου Αβαντάζ όπου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 31χρονο

Αχαΐα: Παρολίγο τραγωδία σε σοκαριστικό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες ΦΩΤΟ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πάτρα: Παραδόθηκαν οι τρεις από τους εννέα που κατηγορούνται για το θάνατο του 30χρονου Κώστα στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Επτά οι δράστες της φονικής επίθεσης στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με συμπλοκή ατόμων στη Σωσιπάτρου – Τραυματισμοί και ισχυρή αστυνομική παρουσία

Φονικός ξυλοδαρμός στην Πάτρα: Ένταση έξω από τα δικαστήρια, έκλεισαν το δρόμο οι συγγενείς του 31χρονου – Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του “Αβαντάζ” (ΦΩΤΟ)